Volvo önümüzdeki 5 yıl boyunca elektrikli araç üretecek - Haberler - indir.com

Volvo önümüzdeki 5 yıl boyunca elektrikli araç üretecek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-17 16:03:04
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Etkinlik

Volvo geçtiğimiz gün tamamen elektrikle çalışan SUV'u Volvo XC40 modelini tanıtacak. Volvo Cars'ın CEO'su Gustafsson, bu arabanın sadece ilk adım olduğunu söyleyerek 2025 yılına kadar her yıl elektrikli araçlarla karşımıza çıkacağını belirtti.

Özellikle sağlamlığı ve şık tasarımıyla ön plana çıkan İsveç merkezli otomobil üreticisi Volvo, bugün tanıtacağı Volvo XC40 modeliyle tamamen elektrikli SUV alanında ilerleyeceğini söylüyor ve şirketin CEO'su Anders Gustafsson'un söylemelerine göre bu elektrikli araç, şirketin elektrikli otomotiv girişimi için sadece ilk adım.

Tesla, sessiz sedasız bir satınalma daha yaptıTesla, sessiz sedasız bir satınalma daha yaptı

Volvo elektrikli araçlarda daha da gelişecek!

Geçtiğimiz çarşamba gününde Los Angeles'ta düzenlenen Roadshow adlı röportajda konuşan Ander Gustafsson elektrikli araçlarla ilgili büyük planlamalara sahip olduğundan bahsederek "2025 yılına kadar her sene bir adet elektrikli otomobil üreteceğiz" dedi ve elektrikli otomobil üretimine ağırlık vereceğini belirtti.

Farklı platformlar üzerinde de çalışmalar yapan Volvo, şirketin gelecek olan platformlarından Scalable Product Architecture 2 ( SMA2 ), 2021 yılı içerisinde tanıtılması beklenen yüksek özelliklerle donatılmış VOLVO XC90 SUV ile birlikte tanıtılacak. Gustafsson bu yeni aracın da tamamen elektrikle çalışacağını söyleyerek sürücüleri heyecanlandırdı. VOLVO markası kendine ve performans odaklı otomobiller üreten Polester markasına da yeni mühendislik adımları atmış durumda. Volvo şirketi en geç 2020 yılında piyasaya sürmesi için hazırlandığı SUV'u Polestar 3 serisinden az önce bahsettiğimiz SMA2 platformunu kullanarak karşımıza çıkacak.

Volvo XC40 Recharge özellikleri

Volvo'nun yeni elektrikli SUV'u özellik bakımından oldukça güçlü bir donanıma sahip. 400 km'lik bir menzil değerine sahip olan Volvo, bu menzil değeri yeni WLTP standartlarına göre hesaplandığında gerçek bir değer olarak karşımıza çıkıyor. Elektrikli aracın motor sistemi her aks üzerinde bir elektrik motoru bulunduracak şekilde tasarlanmış ve iki elektrik motoruna sahip. Bu ikili elektrik motorları sayesinde 4 tekerden çekiş sistemi bulunuyor. Bu motorlar ile birlikte 413 beygir güç üreten Volvo, tork değerinde ise 660 Nm tork sunarak gücünü gösteriyor. Hızlı şarj soketi ve kablosuyla bataryalarının 40 dakika gibi bir sürede %80 şarj ettiğini belirten Volvo firması tamamen elektrikli XC40 modelinin 0-100 km/s hız değerinin 4.9 saniyelere kadar düştüğünü söylüyor. Kompakt Crossover sınıfına göre oldukça yüksek performans sergileyen Volvo, tasarım olarak klasik hatlarını kaybetmiyor.

İç mekan olarak standart XC40 modellerinden çok farklı değil. İçerisinde Volvo'nun yeni geliştirmiş olduğu Android işletim sistemine sahip dev ekranı bulunurken içerisinde Google Assistan ve Google Haritalar gibi kullanışlı özellikleri de bulunduruyor. Bu Android ekran içerisinde ayrıca Google Play Store'da bulunuyor, bu market ile araca özel uygulamalar yüklenebiliyor.

Gelecekteki elektrikli ve hibrit modellerinin kod ismi ise Recharge olarak piyasaya sürüleceği söylenirken firma buna ek her önümüzdeki beş yıl boyunca her yıl elektrikli araç için daha da fazla çalışma yapacağını söyledi. Önceki açıklamalardan yapmış olduğu bilgilere göre de Volvo'nun hedefi 2025 yılına kadar satışların yarısının elektrikli otomobillerden oluşmasını istemesiydi.


Tesla'nın yeni kamyoneti önümüzdeki ay yollardaTesla'nın yeni kamyoneti önümüzdeki ay yollarda
Apple Hong Kong prostestocularının kullandığı uygulamayı mağazadan kaldırdıApple Hong Kong prostestocularının kullandığı uygulamayı mağazadan kaldırdı

PAYLAŞ