Volvo Arabalarını Sanal Gerçeklik İle Test Edecek - Haberler - indir.com

Volvo Arabalarını Sanal Gerçeklik İle Test Edecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-30 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji şirketi Varjo ile Volvo teknolojileri iş birliğe gidiyor. Yapılacak olan bu birliktelik ile beraber Volvo deneyimleri daha da genişlemiş olacak. Teknoloji alanı sadece akıllı telefonlar için değil son dönemde otonom sürüş noktasında da geliştirmeler yapılmaya devam ediliyor.  Birçok alanda önemli yatırım ve geliştirmelerini sürdüren Volvo, artık ciddi ürünler sunmaya hazırlanıyor. “Otomobil geliştirmenin geleceği” olarak adlandırılan ve Finlandiya’nın üst düzey artırılmış gerçeklik üretici şirketi olan Varjo ile beraber bir araya geliyor. Bu beraberlik ile beraber İsveçli şirket prototipleri, tasarım ve aktif güvenlik teknolojileri değerlendirmesi için karmak gerçeklik yaklaşımı olacak.

Volvo ve Sanal Gerçeklik Teknolojisi Birleşiyor

HTC Vive Conmos Sanal Gerçeklik Gözlüğü TanıtıldıHTC Vive Conmos Sanal Gerçeklik Gözlüğü Tanıtıldı

Varjo ve Volvo ilk defa karmak gerçekliğe sahip bir gözlük geliştiriyor. Bu gözlük ile gerçek otomobil sürme işlemi sorunsuz bir şekilde sanal unsurlar eklemeyi ve sürü ile otomobil sensörleri için gerçek gibi algılanan özellikler mümkün hale gelecek. Tanıtılan bu yeni Varjo XR-1 modeli bulunan tüm çözünürlük seviyelerinden çok daha iyi bir foto-realistik karmak ve sanal gerçeklik sunabiliyor. Bu gözlüğün tasarım ve özellikleri ile beraber bir önceki modele göre yüksek çözünürlüklü kameralar dikkat çekiyor. Bu yüksek çözünürlük sanal içerikler ile mühendislerin geleceğin otomobillerini sürmeleri mümkün olacak.

Diğer yandan Volvo mühendislerinin aktif güvenlik çözümlerini daha kolay bir şekilde geliştirebileceği de bu sistem sayesinde mümkün oluyor. Güvenlik uzmanları Volvo’nun İsveç’teki araştırma tesislerinde XR-1 modelini kullanarak gerçek otomobilleri sürebiliyor ve gerçek yaşam ortamlarında artırılmış gerçeklik ile sanala aktif güvenlik sistemleri test edilebiliyor. Konu hakkında Volvo’nun sorumlu ismi şu sözleri dile getiriyor; “Bu karma gerçeklik yaklaşımıyla, tasarımları ve teknolojileri daha henüz çizim tahtasındayken değerlendirmeye başlayabiliriz. Yeni ürün ve fikirleri durağan bir şekilde değerlendireceğimize onları yolda test edebiliriz. Bu yaklaşım, tasarım ve geliştirme sürecinde önceliklerimizi çok daha önceden belirlememizi ve dar boğazları ortadan kaldırmamızı sağlayarak önemli bir potansiyel maliyet tasarrufu sunuyor”


İlgili uygulamalar
PlayStation 4'e özel Sony tarafından Iron Man sanal gerçeklik oyunu geldiPlayStation 4'e özel Sony tarafından Iron Man sanal gerçeklik oyunu geldi
Facebook'dan yapay zekaya sahip sanal asistan geliyor!Facebook'dan yapay zekaya sahip sanal asistan geliyor!

PAYLAŞ