Volkswagen'den 23 Dolar değerinde elektrikli araba - Haberler - indir.com

Volkswagen'den 23 Dolar değerinde elektrikli araba

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-16 12:10:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Uzun süreden beri yeni nesil elektrikli araba üzerinde çalışan Alman otomotiv şirketi Volkswagen, 23 bin dolar değerinde satışa sunacağı elektrikli otomobilin üretimi için kolları sıvıyor. 

Almanya'nın gözde araba şirketlerinden olan Volkswagen, 23 bin dolar değerinde satışa sunacağı uygun fiyatlı bir elektrikli otomobil geliştirdiğini öğrendik. Şirket bu anlamda ciddi yatırımlar yaparken Almanya'da fabrikalarından üçünü bahsettiğimiz elektrikli araba üretimi için ayırmış durumda. Buda demek oluyor ki Volkswagen elektrikli ara üzerinde ciddi çalışmalar yapacak. Belkide yeni gelişmelere bile tanık olabiliriz. 

Volkswagen Elektrikli Scooter Last Mile Surfer'ı Duyurdu!Volkswagen Elektrikli Scooter Last Mile Surfer'ı Duyurdu!

Volkswagen 200 bin araçlık üretim hacmi planlamış durumda. 

Alman araba devi şirket, 23 bin Dolar değerinde araba satışa sunarsa şayet, Tesla'dan 12 bin Dolar daha ucuz bir arabayı piyasaya sürmüş olacak. Buda iki firma arasında rekabete neden olabilir. Sanırım bu durumda müşterilere olumlu yansımalar olur. Çünkü bugün Tesla araçlara baktığımız zaman Tesla'nın en ucuz elektrikli arabası 35 bin Dolar olduğunu görüyoruz. Edindiğimiz bilgiler doğrultusunda firma ilk elektrikli otomobil modeli için 200 bin araçlık üretim hacmi planlamış durumda. 

 Peki Volkswagen kimdir?

1938 yılında Almanya'da Nasyonal İşçi Partisi tarafınca Alman Otomotiv Birliği'ne kurdurulmuştur. İlk baştaki amacı halk için araba üretimi yapmaktı. Firmanın isminin anlamı ise buradan gelmektedir. Almanca'da Volkswagen halkın arabası demektir. Daha sonradan yıllar geçtikte firma büyüdü ve tüm dünyada tanınan dev bir araba firması haline geldi. 2. Dünya Savaşı'nda ise savunma sanayisine ağırlık vererek üretim yapan firma savaş bittikten sonra tekrardan araba üretmeye devam etti. Bugün ise bakıldığı zaman büyük bir firma haline gelmiş ve tüm dünyada tanınan hatta tanınmakla kalmayıp insanların araçlarını kullandığı bir firma haline döndü. Şimdilerde ise elektrikli otomobil üzerine çalışıyor ve yakın bir zamanda piyasaya sürmek için heyecanla bekliyor. 

 


İlgili uygulamalar
Volkswagen Elektrikli Otomobil Fabrikası AçıyorVolkswagen Elektrikli Otomobil Fabrikası Açıyor

PAYLAŞ