Volkswagen'de otonom araç sektörüne giriyor! - Haberler - indir.com

Volkswagen'de otonom araç sektörüne giriyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-21 16:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Otonom araç sektörü büyük bir hızla büyümeye devam ediyor. Özellikle günümüze damga vuran Tesla araçlarından sonra birçok araba üreticisi otonom araç sektörüne giriyor. Birçok üreticiden otonom araç sektörüne girdiğine dair bilgiler ve projeler almıştık. Fakat Volkswagen şirketinden pek bir bilgi yoktu. Fakat şimdi Volkswagen'de bu sektörüne adım atmaya hazırlanıyor!

Volkswagen'de otonom araç sektörüne giriyor!

Reuters'ın bir haberine göre, Avrupa pazarında büyük bir yere sahip olan otomobil üreticisi Volkswagen, sürücüsüz şekilde kullanılan otomobil araçlarla ilgileniyor. Volkswagen, Alphabet Inc'e ait Waymo otonom aracı üzerinde iki yıllık bir geliştirme süreci planlıyor. Volkswagen'ın otonom araç sektörüne giriş yapacağını belirten Alman üreticinin CEO'su Herbert Diess, 'Welt am Sonntag' gazetesinde yaptığı bir açıklama sonucunda şunları söyledi: "Google’ın Waymo üzerinde bizden 1-2 yıl ileride olduğunu kabul etmemiz gerek. Fakat onları yakalamaya kararlıyız. Oyun henüz bitmedi."

Araç Performansı Takip Uygulaması: Volkswagen RaceApp (Video)Araç Performansı Takip Uygulaması: Volkswagen RaceApp (Video)

Volkswagen 2023 yılına kadar elektrikli ve otonom araç konusunda yeni servisler için 44 milyar Euro'luk bir bütçe ayırmış durumda. Bu konu ile ilgili çok ciddi anlamda çalışmalar yürüten ve büyük bir önem veren firma, yakın zaman içerisinde ABD'li araç üreticisi Ford ile işbirliğine gidecek.

 




Volkswagen, İletişim Kanallarına LinkedIn'i de Ekledi!Volkswagen, İletişim Kanallarına LinkedIn'i de Ekledi!
Volkswagen Elektrikli Scooter Last Mile Surfer'ı Duyurdu!Volkswagen Elektrikli Scooter Last Mile Surfer'ı Duyurdu!
Volkswagen POLO R WRC Fragmanı YayınlandıVolkswagen POLO R WRC Fragmanı Yayınlandı

PAYLAŞ