Volkswagen otonom sürüşü abonelikle sunacak - Haberler - indir.com

Volkswagen otonom sürüşü abonelikle sunacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-11 12:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Volkswagen tarafından yapılan son açıklamalarda araçlarda kullanılacak bazı teknolojiler için abonelik sistemine geçirilmeye planlandığı belirtildi. Yeni gelişme, otomobil dünyasında geniş bir yer buldu.

Otomobil sektörünün dünya devi markalarından bir tanesi olan Volkswagen yeni araçlarında yer vereceği teknolojiler için özel bir abonelik sistemi üzerinde çalışıyor. Geliştirilecek abonelik sistemi otonom sürüşe sahip yeni modellerde kullanılacak. 

Volkswagen otonom sürüş için kendi çipini üretecekVolkswagen otonom sürüş için kendi çipini üretecek

Volkswagen’in Pazarlama ve Satış Müdürü Klaus Zellmer tarafından özel bir röportajda dile getirilen abonelik, peşin ödeme yapılmayan bir sistem üzerine oluşturulacak. Buna göre kişiler mevcut teknolojileri kullanmak için başlangıçta herhangi bir ödeme yapmayacak. Ancak teknolojileri kullanmak isteyenler abonelik alacak. Kullanım süresi sona erdikten sonra yenilenme istenildiği takdirde aynı dijital servisler de olduğu gibi ödeme yenilecek ve araç özelliklerine erişmek mümkün olacak.

Volkswagen’in sistemi tartışmaları beraberinde getirdi

Abonelik sistemi ile gelirlerini sürekli hale getirmeyi hedefleyen Volkswagen sektörde bu hamlesiyle yeni bir örnek olabilir. Sistem için abonelik üzerinde zorunlu bir dönemi hedefleyen şirket, böylece yeni otonom becerisine sahip araçlar için çok yüksek ücret fiyatlandırması yapmayacak. Araçların daha uygun fiyatlar ile alınmasını ve araç satışlarında cazip fırsat olarak sunulmasını isteyen Volkswagen, böylece kullanıcıların araç kullanımı boyunca uygun ücretler ile sunulacak abonelikler sayesinde daha iyi ve daha ekonomik bir çözüm elde etmesini istiyor.

Açıklamalara göre otonom sürüş de mevcut abonelik içerisinde yer alacak. Kişilerin ihtiyaç duyduğu zaman teknoloji satın almasını içeren bu sistem ile birlikte aracın tüm fonksiyonları her zaman kullanılamayacak. Uzun yola çıkacak bir sürücü, otonom sürüş ihtiyaç duyduğu zaman mevcut paketi üzerinden yeni bir abonelik sistemini başlatacak ve araçta abonelik sistemi devreye girdikten sonra otonom sürüş gibi yeteneklere sahip olmak mümkün olacak.

Röportajda mevcut servis içi bazı fiyatlandırmaların yapıldığı da aktarılırken, açıklamalara göre mevcut hizmetlerden yararlanmak için araç sahiplerinin saat başı 7 Euro gibi bir ücreti karşılaması gerekecek.

Otomobil dünyasında ise bu durum ikilem yarattı. Araç için ne kadar uygun olursa olsun, yüksek ücretler vererek satın alım yapacak olan araçların tüm teknolojik özelliklerden yararlanmak istenildiğinde abonelik zorunluluğunun getirilmesi pek çok kişi için cazip bulunmadı. Ancak Volkswagen tarafından geliştirilen bu yeniliğin, gelecekteki araç satışlarında yer bulması bekleniyor.



PAYLAŞ