Vodafone ve Microsoft Sesli Asistan Geliştiriyor - Haberler - indir.com

Vodafone ve Microsoft Sesli Asistan Geliştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-15 15:51:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji alanının öncü ismi Microsoft ve ülkemiz operatörlerinin bilinen yüzü Vodafone önemli bir iş birliği gerçekleştirdi. Yapay zeka alanını kapsamayan bu birliktelikte önemli bir hamle yapılarak Türkçe desteğe sahip bir sohbet robotu geliştirildi. Yapay zeka alanında önemli bir işe imza atan Vodafone ve Microsoft bu noktadsa Türkçe tabana sahip bir sohbet robotu ortaya çıkardılar. Microsoft’un dünya genelinde yapılan işlere bakıldığı zaman doğal dil anlama NLP teknolojisi noktasındaki başarısı biliniyor. Bu teknoloji sayesinde Türkçe çeviri ihtiyacı olmuyor ve kullanıcıların talepleri anlaşılarak en doğru hamleler yapılabiliyor. TOBİ adlı bu yeni sesli asistan Vodafone kullanıcılarının yeni dijital asistanı olarak hayata giriş yapacak.

Vodafone ve Microsoft’tan İşbirliği

Microsoft’tan görme engellilere destek: Fotoğraflar dokunarak görülecek!Microsoft’tan görme engellilere destek: Fotoğraflar dokunarak görülecek!

Vodafone Türkiye ve Microsoft Türkiye ile Türkçe doğal dil işleme teknolojisi ile bir sohbet robotu geliştirildi. Vodafone kullanıcılarının tüm hizmetlerini gerçekleştirecek olan bu yapay zeka destekli dijital asistan TOBİ olarak adlandırılıyor. Kullanıcıların tarife, fatura ve cihaz fiyatları gibi noktalarında hizmet sunarak sorunları kesintisiz ve hızlı bir şekilde çözmeyi hedefliyor. Baktığımız zaman taban olarak İngilizce çözüm sunacak ancak otomatik olarak Türkçe çeviri sistemi ile yapay zeka noktasında Türkçenin seslendirilmesi sağlanacak. Microsoft cephesinin doğal ana dil anlama teknolojisi LUIS ile beraber geliştirilen sistem görüntü destekli ve arama destekli hizmetlere kolay bir şekilde entegre edilebilecek.

LUIS’e kazandırılan bu Türkçe dil desteği özelliği sayesinde artık ileriki yapay zeka projelerinde Türkçe dili doğal dil olarak kullanılabilecek. Metin okuma, anlama ve yazım hataları gibi noktalarda Türkçe olarak cümleler anlama özelliğine kavuşacak. Bakalım Microsoft ve Vodafone ile beraber gerçekleştirilen bu iş ortaklığında, ilerleyen dönemlerde ne gibi projeler piyasada yer alacak göreceğiz. Yeni sesli asistanın ne zaman geleceği ise henüz belli olmuş değil.


Microsoft’tan Surface Pro 6 için yeni hamle!Microsoft’tan Surface Pro 6 için yeni hamle!
Microsoft Ekran Yansıtma Özelliği Windows 10'a GeliyorMicrosoft Ekran Yansıtma Özelliği Windows 10'a Geliyor

PAYLAŞ