Vodafone Türkiye CEO ortak mobil altyapısına sıcak bakıyor - Haberler - indir.com

Vodafone Türkiye CEO ortak mobil altyapısına sıcak bakıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-20 14:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy yaptığı yeni açıklama ile sektörde oldukça dikkat çekti. Ünlü isim yaptığı açıklamalarda özellikle ortak altyapı hakkında düşüncelerini paylaşırken, Türkiye'de mobil altyapı konusunda da farklı çalışmaların yapılabileceğini belirtti.

“Dijitalleşme pandemiyle hızlandı”

Pandemi gibi bir durumun hiçbir zaman planlar dahilinde olmadığını aktaran Aksoy, Vodafone’un dijitalleşme sürecine çok önceden başlamasının bu konuda şirkete avantaj sağladığını söyledi. 2020 yılına kıyasla %51 oranında artan mobil veri kullanımında Doğu ve Güney Anadolu bölgeleri ön plana çıkmış durumda. Bölgelerde pandemi ile birlikte uzaktan çalışma ve eğitim süreçlerinin başlaması, mobil kullanımların normalin dışında artmasını sağladı. Aksoy’a göre tüm bunlar, dijitalleşmenin planların çok daha uzağında, hızlı bir şekilde yaşanmasına neden oldu. 

“Vodafone’un fiber kazı hakkı yok!”

Aksoy açıklamalarına Türkiye'de internet hizmetlerindeki resmi prosedürleri belirterek devam etti. Açıklamaya göre Vodafone, Türkiye'de fiber internet sunabilmek için kazı hakkı alamıyor. 5G ile kablosuz bir şekilde bağlantı sunmayı hedefleyen Vodafone, bu durumda da bir engel ile karşı karşıya. Zira kiralama ücretinin çok yüksek olması hem kullanıcıları hem de hizmet sağlayıcı olarak Vodafone'u zorluyor. Mevcut tabloyu ortaya koyarak Türkiye'de yeni değişikliklerin yapılmasının zorunlu olduğunu belirten Engin Aksoy, özellikle Vodafone için fiber kazı iznin verilmesini ya da kiralama ücretlerinin daha da makul seviyelere çekilmesinin gerekli olduğunu söyledi.

5G teknolojisi için en az 5 bin TL gerekiyor!

Şu anda 5G teknolojisini destekleyen telefonların pazarda en az 5 binden başlayan fiyatlara sahip olduğunu da açıklayan CEO, mevcut durumun kullanıcılar için de dezavantaj yarattığını vurguladı. 3 taksit uygulamasının özellikle yüksek fiyatlı cihazlarda etkili olmaması 5G destekli cihazlarda daha fazla taksit ihtiyacına duyulduğunu ifade etti. 

“Herkesin altyapıya aynı şekilde erişebilmesi gerek, rekabet üstyapıda olmalı. Ben altyapıdaki ürünü 50 TL'ye alırken, başkası 60 TL'ye, başkası 40 TL'ye almasın ki adil bir rekabet ortamı olsun, gerekiyorsa yatırım yapılsın. Biz Vodafone olarak her türlü çözüme varız.” diyerek Vodafone için ortaklıklara sıcak bakıldığını aktaran Engin Aksoy, sözlerine şöyle devam etti; “ Bununla ilgili kamuda hakikaten somut bir niyet var. Bu kadar somut niyeti daha önce görmemiştik, yani bardağın yarısı dolu, yarısı boş diyebiliriz. Daha önce yarısı da dolu değildi. Şimdi somut adım bekliyoruz."





PAYLAŞ