Vodafone operatör adı #EvdeKal olarak değişti - Haberler - indir.com

Vodafone operatör adı #EvdeKal olarak değişti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-20 15:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Corona virüsü nedeniyle başlayan izole yaşam sürecine telekomünikasyon şirketlerinden de büyük bir destek var. İnsanları evde kalmaları için teşvik etmek isteyen Vodofone şebeke adını “#EvdeKal TR” olarak değiştirdi.

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Çin’in Wuhan kendinte ortaya çıkan Corona virüsü neredeyse tüm dünyayı sarmaya başlamış durumda. Geçtiğimiz hafta Türkiye’ye de sıçrayan virüsün ilk vakası 11 Mart tarihinde görüşmüştü.

Microsoft, Corona virüsü için bilgilendirici internet sitesi yayınladı!Microsoft, Corona virüsü için bilgilendirici internet sitesi yayınladı!

Ancak ülkemizde alınan önemli tedbirlere rağmen virüs hızla yayıldı. Dün açıklanan resmi verilere göre şuanda ülkemizde enfekte olanların sayısı 359’a ulaşmış durumda. Virüsün yayılmasını engellemek için alınması gereken en önemli önlemlerden biri de “Sosyal mesafe”. Bu nedenle insanların bir süreliğine mümkün olduğunca dışarı çıkmaması ve kendilerini evlerinde izole etmeleri gerekiyor.

50 yaş üzeri grupta ağır sonuçlara neden olan Corona virüsü, kişinin farklı bir hastalığa sahip olması ya da bağışıklık sisteminin düşük olmasına göre gençlerde de ölümle sonuçlanabiliyor. Yetkili kurumların günlerdir sürdüğü “Evde kal” çağrısı üzerine pek çok şirket ve kurum dükkanlarını geçici olarak kapattı. İşini internet üzerinden sürdürebilecekler ise çalışmalarına evden devam ediyorlar. İnsanları evde tutmak için bir adımda opratörlerden geldi. Türkiye’de hizmet vermekte olan üç operatör ‘Üç operatörün yaptığı bu çağrının ardından Vodafone, bugün insanlara aynı şeyi hatırlatacak bir adım daha attı.

Monster mağazalarını geçici olarak kapatıyor!

Yapılan değişiklikle birlikte artık Vodofone kullanıcıları akıllı telefonlarının üst kısmında yer alan şebeke adı yerine “EvdeKal TR” yazısını görüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan “Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy” Vodafone’un şebekesinin ismini değiştirmesi konusunda şirket yetkililerinden “Koronavirüs salgınına karşı dünyada olduğu gibi ülkemizde de eşi benzeri görülmemiş tedbirler alınıyor. Bu dönemde, salgından korunmak ve yayılımını önlemek açısından evde kalmak büyük önem taşıyor. Müşterilerimizin evde kalmalarını teşvik etmek ve bu konuda farkındalığı artırmak amacıyla harekete geçtik. Her zamankinden daha yoğun kullandığımız akıllı telefonların ekranlarına ‘#EvdeKal TR’ ibaresini yerleştirdik. Müşterilerimize hem kendilerinin hem de sevdiklerinin sağlığını korumak için bir süre evlerinden çıkmamaları gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.” Sözleriyle dünyanın olağanüstü bir dönemden geçtiğini vurguladı.

 


Apple Corona virüsü için yeni bir önlem alıyor!Apple Corona virüsü için yeni bir önlem alıyor!
Corona virüsü takip uygulamasında fidye yazılımı bulunduğu ortaya çıktı!Corona virüsü takip uygulamasında fidye yazılımı bulunduğu ortaya çıktı!

PAYLAŞ