Vodafone E-sim Türkiye'de kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

Vodafone E-sim Türkiye'de kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-23 13:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Ülkemizdeki GSM operatör şirketlerinden olan Vodafone, Türkiye müşterileri için eSIM teknolojisini kullanıma sundu. Yapılan açıklamalar ile beraber hem yeni müşterilerin hem de mevcut olan bu müşterilerin bu yeni hizmetten yararlanabilecekleri ifade edildi. Bu hizmeti edinmek için ise başlıca bir eSIM desteğine sahip akıllı telefona ihtiyacınız bulunuyor. Henüz geçtiğimiz günlerde gündeme gelen bir habere göre Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’ın bazı açıklamaları bulunmuştu. Bu açıklamalarda eSIM teknolojisinin yakın bir gelecekte Türkiye’ye geleceği söylenmişti. Bugün ise konu hakkında bir gelişme yaşandı ve Türkiye’de uzun yıllardır hizmette bulunan Vodafone, an itibariyle müşterilerine eSIM teknolojisini sunmaya başladı. Vodafone’un hem faturalı hem de faturasız müşterileri an itibariyle eSIM teknolojisine geçiş yapabilecekler.

Vodafone eSIM teknolojisini kullanıma açtı

Turkcell Superbox rakip geldi: Vodafone RedBoxTurkcell Superbox rakip geldi: Vodafone RedBox

Vodafone tarafından yapılan açıklamada müşteriler, mevcut hatlarını da eSIM olarak değiştirebilecekler. Diğer yandan yeni hat satın alan müşteriler isterlerse eSIM ile alabilecekler. Vodafone’a göre eSIM’ler müşterilerin hayatlarını daha da kolaylaştıracak. Vodafone Türkiye icra kurulu başkan yardımcısı Engin Aksoy tarafından belirtilen açıklamalarda, Vodafone’n dijital bir marka olmayı önemsediği belirtildi. eSIM teknolojisinin müşterilerin hayatlarını daha da kolaylaştıracağını söyleyen Aksoy, yeni bir devrinde başlangıcının olduğunu ve yerli üretim dijital sim kartlar ile yaptıklarını belirtti. Aksoy’a göre eSIM’ler BTK düzenlemelerine uygun olarak geliştirilmiş durumda.

eSIM ile beraber fiziksel kartlara olan ihtiyaçta azalmış olacak. Bu kartların kaybolma veya çalınma ihtimali de ortadan kalkmış oluyor. Herhangi bir donanım parçasına ihtiyaç duymadan dijital SIM kartlar, çevre kirliliğinin de önüne geçmiş oluyor. Uzmanlara göre eSIM’lerin en öne çıkan özelliklerinden birisi de yurtdışı seyahatlerinde tak çıkar yapılmasının önüne geçilmiş olunacak. Ayrıca eSIM teknolojisine geçiş için Vodafone’a ek bir ücret ödemeyeceğinizde belirtelim.


Tanıtım tarihi açıklanan Vodafone Pay özellikleri belli olduTanıtım tarihi açıklanan Vodafone Pay özellikleri belli oldu
Vodafone Pay yaş sınırı olmadan geliyorVodafone Pay yaş sınırı olmadan geliyor

PAYLAŞ