VLC ile video ya da ses dosyası nasıl dönüştürülür? - Haberler - indir.com

VLC ile video ya da ses dosyası nasıl dönüştürülür?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-07 09:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sahip olduğunuz video ve ses dosyasını, farklı cihaz modelleri olduğunda farklı formatlara çevirerek açmanız gerekebilir. Bu durumu gerçekleştirmenin pek çok yöntemi vardır. Bu yazımızda, son yılların en popüler video oynatıcısı VLC ile video ve ses dosyasının nasıl dönüştürüleceğinizden bahsedeceğiz.

Video ve ses dosyalarını VLC ile dönüştürme

VLC programı bilgisayarınızda kurulu değilse VLC Video ve Ses oyanatıcısını bilgisayarınıza indirerek kurmanız ilk adım olacak. VLC’yi indirip bilgisayarınıza kurduktan sonra VLC’yi açın. Sol üst köşede yer alan Ortam> Dönüştür / Kaydet’i tıklayın. Dosya sekmesindeki “Dosya Seçimi” listesinin sağındaki “Ekle” ye tıklayın. Dönüştürmek ve açmak istediğiniz video veya ses dosyasına göz atarak buradan seçiminizi yapabilirsiniz. Devam etmek için “Dönüştürüp / Kaydet” e tıklayın.

“Dönüştürüp - Kaydet”i tıkladığınızda açılan pencerenin “Profil” seçeneğinin sağındaki seçeneklerden dönüştürmek istediğniz dosya türünü seçin. Örneğin, bir videoyu makul bir standart MP4 formatına dönüştürmek için “Video – H.264 + MP3 (MP4)” seçeneğini seçin. Bir ses dosyasını  MP3’e dönüştürmek için “Audio – MP3” seçeneğini seçin. “Gözat” a tıklayarak kayıt etmek istediğniz hedef yolu gösterin. İşiniz bittiğinde, dönüştürmeyi gerçekleştirmek için “Başlat” ı tıklayın. VLC’nin ilerleme çubuğu, dönüştürme işlemini tamamladıkça yavaş yavaş dolar.

 





PAYLAŞ