Vivo'nun yeni telefonu GeekBench testinde görüntülendi - Haberler - indir.com

Vivo'nun yeni telefonu GeekBench testinde görüntülendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-04 19:30:04
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Amiral gemisi akıllı telefonlar için henüz geçtiğimiz günlerde yeni tanıtılan Snapdragon 888 işlemcisinin performansı oldukça merak ediliyor. İşlemci üretici marka Qualcomm’un sahip olduğu bu yeni yonga seti, henüz yeni tanıtılan bir işlemci olmasına rağmen, bu işlemciye sahip bir Vivo akıllı telefon modelinin Geeekbench 5 performans detayları ortaya çıktı. Qualcomm, Snapdragon 888 işlemcisinin detaylarını ve özelliklerini de açıklamıştı. Bu tanıtım ile beraber birçok üretici marka şirket, yeni yonga setini kullanacaklarını doğrulamıştı. Vivo ise bu şirketler arasında yer alırken, Geekbench sonucu da bu durumu doğrulamış oldu diyebiliriz.

Snapdragon 888 işlemcili Vivo modeli ortaya çıktı

vivo X60 ve vivo X60 Pro kanlı canlı görüntülendivivo X60 ve vivo X60 Pro kanlı canlı görüntülendi

Vivo V2056A kod adına sahip Snapdragon 888 işlemcili bu cihaz “Lahaina” kod adlı bir anakart ile listelendi. Modelde 12 GB RAM yer alırken, Android 11 ile çalıştığı detaylarda gözüküyor. Ancak modelde yer alan yeni işlemci tarafında çekirdek konfigürasyonu, tek çekirdek ve GPU performansları merakla bekleniyor. Sızıntılar ve tahminler doğrultusunda CPU çekirdek yapılandırması için kesin bir açıklama bulunmuyor. Bazı sızıntılara göre ise işlemcinin bir tane Cortex-X1 ve üç tane Cortex-A78 ve 4 tane ise verimliliğe yönelik Cortex-A55 çekirdeğine sahip olması bekleniyor.

Henüz tam olarak detaylar belli olmadığı için karşılaştırma yapmakta zor oluyor. Ancak Snapdragon 888 işlemcisinin tek çekirdek performansta Snapdragon 865 işlemcisine göre %20 artış sağladığı ve çok çekirdekli performansta ise çok az bir yükseliş gösterdiği gözüküyor.


VivaVideo uygulaması skandalla gündemdeVivaVideo uygulaması skandalla gündemde
Vivo Orgin Os'u tanıttıVivo Orgin Os'u tanıttı

PAYLAŞ