Vivo Y72 5G modelinin tanıtım tarihi açıklandı - Haberler - indir.com

Vivo Y72 5G modelinin tanıtım tarihi açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-18 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Vivo, yeni orta-üst seviyeli akıllı cep telefonu Y72 5G modeli için sonunda çıkış tarihi verdi. Tayland'da gerçekleşecek bir etkinlik kapsamında piyasaya duyurulacak olan bu telefonun gelecek günlerde lansmanı gerçekleşeceği duyuruldu. 

Heyecanla beklenen akıllı telefon Vivo'nun küresel pazardaki ilk 5G bağlantı destekli Y serisi cihazı olacak. Çin merkezli şirket şimdiden telefonun bazı öne çıkan özelliklerini kullanıcılar ile paylaşırken; Google Play Console listesinden de lansmanda sunulacak olan bazı donanım detayları hakkında bilgi sahibi olundu

Vivo S9'un teknik özellikleri belli olduVivo S9'un teknik özellikleri belli oldu

Vivo Y72 5G bu ay kullanıcıların beğenisine sunulacak

Vivo, merakla beklenen Y72 5G'in çıkış tarihini doğruladı. Cihazın 22 Mart Pazartesi günü resmi olarak piyasada yerini alacağı dile getirildi. Aynı zamanda paylaşılan tanıtım afişinde telefonun ön ve arka tasarımları da gün yüzüne çıktı. Siyah ve mavi-pembe gradyan renk seçenekleriyle sunulacak olan modelin dikey modülü oldukça beğeni kazandı. 64 megapiksel ana kamera ile mobil fotoğrafçılık deneyimi profesyonel şekilde yaşatacak olan Y72 5G, buna ek olarak iki yeni lens daha ekledi. Cihazın ön kısmında ise su damlası çentiği içerisinde tekli selfie kamerası yer alıyor. İdeal bir kullanım elde etmek için ise 5,000 mAh pil kapasitesi hazırlandı. Aynı zamanda telefonun yan tarafına yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı da dikkatleri üzerine topluyor.

Vivo Y72 5G, Google Play Console’de ortaya çıktı

Bu sabah saatlerinde Google Play Console’da gün yüzüne çıkan Y72 5G ile ilgili bazı ek bilgilerin ortaya çıkmasına katkı sağlandı. 1080 x 2408 piksel Full HD+ çözünürlük ile sunulacak olan bu akıllı cihazın 440ppi piksel yoğunluğu sağlayacağı aktarıldı. Performans konusunda ise cihazın Dimensity 700 yonga setinden yararlanacağı da dile getirildi. Y72 5G 8GB RAM kapasitesi ve 128GB dahili depolama alanı ile geleceği de aktarıldı. Aynı zamanda kutusundan çıkar çıkmaz Android 11 işletim sistemiyle açılacağı da belirtildi. 

Tüm bunlara ek olarak, konuyla ilgili olarak bazı söylentilere göre Vivo Y72 5G modeli 6,58 inçlik LCD ekran ile sunulacak. Cihazda 16 megapiksel selfie kamerası olması beklenirken; üçlü kamerada 64 megapiksel ana kameraya ek olarak 8 megapiksel ultra geniş açılı lens ve 2 megapiksellik derinlik sensörü yerleştirileceği düşünülmekte. Elde edilen tüm bu bilgileri ve çok daha fazlasını 22 Mart'ta gerçekleşecek olan erkinlik kapsamında öğrenmek mümkün olacak. Y72 5G adlı akıllı cihaz hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha fazla bilgini gelmesi bekleniyor. 

 


Vivo S9e’nin teknik özellikleri açıklandıVivo S9e’nin teknik özellikleri açıklandı
Vivo S9'un bazı özellikleri ortaya çıktıVivo S9'un bazı özellikleri ortaya çıktı
Vivo S9 ve S9e'nin tüm özellikleriVivo S9 ve S9e'nin tüm özellikleri

PAYLAŞ