Vivo X50 ve Vivo X50 Pro global çıkış tarihi belli oldu - Haberler - indir.com

Vivo X50 ve Vivo X50 Pro global çıkış tarihi belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-06 21:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Vivo Haziran ayının başlarında tanıttığı X50 serisiyle dikkatleri üzerine toplamıştı. Dev kameralı telefon sloganıyla adından sıklıkla söz ettiren serinin global çıkış tarihi belli oldu.

Haziran ayında Çin’de düzenlediği lansmanla yeni akıllı telefon serisini tanıtan Vivo dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Kamera performansıyla büyük bir ilgi uyandıran seri nihayet global pazarda alıcılarının karşısına çıkıyor.

Vivo kendi işlemcisini geliştirecekVivo kendi işlemcisini geliştirecek

Açıklanan bilgiler doğrultusunda X50 serisinin 17 Temmuz tarihinde çeşitli ülkelerde satışa sunulması bekleniyor. Ancak şirketin X50 serisini global versiyonunda farklı özelliklerle sunması ihtimali gündeme geldi. Bu değişimin işlemci tarafında olacağını varsayarsak yeni seride kullanılan Qualcomm Snapdragon 865 işlemci yongasının Çin pazarına özel olarak kalması mümkün.

Vivo gelecekteki akıllı telefonları için yeni bir kamera patenti aldı

Renk seçenekleri açısından global pazarda  Vivo X50 Frost Bleu ve Glaze Black gibi renklere sahip olacakken, Vivo X50 Pro ise yalnızca Alpha Grey rengi ile globalde satışa sunulacak. Şirketin küresel pazardaki satışlarına başlayacağı ilk ülkeler ise Malezya, Singapur, Kamboçya, Vietnam, Tayland, Endonezya ve Hindistan olarak belirlendi. Bu durumda henüz Türkiye’de satışa sunulup sunulmayacağı bilinmeyen cihazların ülkemizde alıcı karşısına çıkmasının pek de ihtimal dahilinde olmadığını söylemek yanlış olmaz.

Vivo X50 özellikleri

6.6 inç ekran boyutuna sahip olan cihaz 90 Hz ekran yenilime hızına sahip olan AMOLED Full HD Plus ekranlarla karşımızda olacak. Çin pazarında Snapdragon 865 yongasıyla satışa sunulacak cihazın küresel pazarda  Snapdragon 765G işlemcisi ile satışa sunulması bekleniyor. 8 GB RAM desteğine sahip olan Vivo X50’nin dahili depolama kapasitesi ise 128 GB ve 256 GB olmak üzere iki farklı seçeneğe sahip.

Arka panelinde 48 Megapiksel ana kamera, 13 Megapiksel derinlik sensörü, 8 Megapiksel geniş açı, 5 Megapiksel makro kamera ile dörtlü bir kamera kurulumuna sahip olan Vivo X50, ön panelinde 32 Megapiksel’lik bir selfie kamerasına ev sahipliği yapıyor.

4.200 mAh’lık batarya gücüne sahip olan Vivo X50 33W’luk hızlı şarj desteğine sahip.

Vivo X50 Pro özellikleri

Bir önceki modelle hemen hemen aynı özelliklere sahip olan Vivo X50 Pro 6.9 inçlik 90 Hz ekran yenilime hızına sahip olan AMOLED Full HD Plus ekrana sahip. İşlemci yongasında da serinin diğer telefonuyla aynı özellikleri taşıyan versiyon küresel pazarda Snapdragon 765G işlemci yongasıyla karşımıza çıkacak.

Arka panelinde  48 Megapiksel gimbal OIS destekli ana kamera, 8 Megapiksel telefoto, 13 Megapiksel derinlik sensörü ve 8 Megapiksel geniş açı sensörü olmak üzere dörtlü kamera kurulumuna sahip olan Vivo X50 Pro, ön panelinde 32 Megapiksel çözünürlüklü bir selfie kamerasına sahip.

4.315 mAh’lık batarya kapasitesine sahip olan cihaz 33W’luk hızlı şarj desteğine sahip olacak. Bunun yanı sıra serinin her iki telefonu da FunTouch OS 10.5 tabanlı Android 10 işletim sistemiyle kutusundan çıkacak.


Vivo iQOO Z1x'in özellikleri ortaya çıktıVivo iQOO Z1x'in özellikleri ortaya çıktı
Vivo Y70'in teknik özellikleri ve fiyatı sızdırıldıVivo Y70'in teknik özellikleri ve fiyatı sızdırıldı

PAYLAŞ