Vivo Super HDR Teknolojisini Tanıttı - Haberler - indir.com

Vivo Super HDR Teknolojisini Tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-14 15:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Akıllı telefon üreticisi Vivo yapmış olduğu yeni teknolojik atılımlar ile ön plana çıkmaya devam ediyor. Yeni akıllı telefon modellerinde kullandığı yapay zeka detayları ve kamera teknolojileri dikkat çekenler arasında bulunuyor. Şimdi ise şirket Super HDR kamera teknolojisinin duyurusunu gerçekleştirdi. MWC 2018 kapsamında ekrandan parmak izi okuma, motorlu ön kamera ve ses üretme gibi teknolojilerini gördüğümüz Vivo, X20 Plus UD akıllı telefonlarında bu teknolojileri kullanıma sunacak. Ancak şirket şimdi ise Super HDR adlı bir özelliği ile adından söz ettirecek.

Yüksek Dinamik Aralık yani HDR olarak adlandırılan özellikte görüntüde renk doğruluğu ve dengesi sağlanmış oluyor. Aynı çekim farklı pozlama değerleri ile yakalanıyor ve kamera yazılımı ise bu kareleri birleştirerek tek bir HDR kare elde edilmiş oluyor. Bir süredir amiral gemisi cihazlarda bu özellik yer alıyor ancak Vivo şirketi Super HDR adlı yeni çözümü ile HDR desteğini 14 farklı diyafram değerinin sunmuş olduğu dinamik aralığı sunarak geniş bir renk yelpazesi sunmuş oluyor. Bu noktada ise bir fotoğraf çekimi esnasında 12 farklı pozlama değerine sahip kare yakalanmış oluyor.

Yapay zeka desteğinin de devreye girdiği bu durumda fotoğraf en iyi pozlama değerlerine sahip olarak kullanıcıya sunuluyor. Vivo'nun hangi cihazında Super HDR özelliğini sunacağı ise henüz bilinmiyor.





PAYLAŞ