Vivo, Samsung ve AMD ortaklığına olumlu bakıyor - Haberler - indir.com

Vivo, Samsung ve AMD ortaklığına olumlu bakıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-23 19:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

BBK grubun bir parçası olarak hizmet veren Vivo, Samsung ve AMD tarafından geliştirilen işlemcilere karşı ilgi gösteriyor.

Akıllı telefonlardaki pazar rekabeti her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu sebeple rakiplerinin önünde yer almak isteyen şirketler, farklı özellik ve yeteneklerle cihazlarını ön plana çıkarmayı hedef alıyor. Söz konusu üreticiler arasında yer alan Samsung, Galaxy S serisini ön plana çıkarmak için özel bir iş birliği içerisinde hareket ediyor. Akıllı cep telefonlarında yer alan grafik performansını üst seviyeye çıkmak isteyen Güney Kore merkezli teknoloji devi, bunun için AMD ile ortak bir çalışma içerisinde girdi. Exynos 2200 şeklinde adlandırılması beklenen özel bir işlemci sistemi geliştiren bu iki şirket, akıllı cep telefon pazarında bir ilki daha gerçekleştirecek. Fakat elde edilen bilgiler, Samsung'un bu konu ile ilgili tek olmayacağını gösteriyor. Vivo Exynos 2200 ile ilgileniyor

Vivo V21 SE Geekbench'te ortaya çıktıVivo V21 SE Geekbench'te ortaya çıktı

Vivo Exynos 2200’ü telefonlarına entegre edecek

En güçlü mobil işlemciyi geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu ortaklık,  Exynos 2200'de Samsung'un işleme bileşenlerini AMD'nin grafik birimi ile bir arada kullanacak. Bu sayede akıllı cep telefonlarında ve çeşitli mobil cihazlarda çok daha üstün grafik performansına sahip olacak. Fakat konu ile ilgili olarak yeni bir sızıntı, geliştirilen işlemcinin Samsung'a özel olmayabilir. Geçmişte BBK gruba ait olan bilgileri sızdırmasıyla adından söz ettiren "tipster" (teknoloji ajanı), yeni bir iddia ortaya attı. Weibo hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan kullanıcı, Vivo'nun, Exynos işlemci sistemine sahip bir cihaz sunacağı açıklandı.

Söz edilen bu ürünün bir akıllı cep telefon mu yoksa farklı bir şey mi olduğu şu an için belli değildir. Fakat kesinlikle üst seviye bir amiral gemisi olacağı düşünülüyor. Son derece önemli olarak değerlendirilen bu gelişme, aslında pek de sürpriz olmadı. Vivo, Samsung dışında Exynos yonga setlerini tercih eden birkaç akıllı cep telefon üreticilerinden biridir. Bu sebeple iki şirketin yeni ürünlerde de ortaklık gerçekleştirmesi şaşırtıcı olmadı. Fakat Samsung’un bu işlemciyi kısa süreliğine de olsa kendine özel tutması bekleniyordu. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 


Vivo, orta segment Y52'nin duyurusunu yaptıVivo, orta segment Y52'nin duyurusunu yaptı
Vivo yeni TWS 2 kablosuz kulaklıklarını duyurduVivo yeni TWS 2 kablosuz kulaklıklarını duyurdu
Vivo X60 Curved Screen Edition tanıtıldıVivo X60 Curved Screen Edition tanıtıldı

PAYLAŞ