Vivo Orgin Os'u tanıttı - Haberler - indir.com

Vivo Orgin Os'u tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-19 20:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Vivo, yeni nesil akıllı cep telefonlarında kullanılması muhtemel olan yeni akıllı cep telefon arayüzü Origin OS'un duyurusunu yaptı. Yeni arayüz kullanıcılara çok daha dinamik ve kare bir kullanım sunmayı vadediyor. Çin merkezli akıllı cep telefon üreticilerinden Vivo, devam etmekte olam geliştirici konferansı sırasında en yeni akıllı telefon arayüzü olan Origin OS'u resmi olarak duyurdu. Kullanıcılar iOS, Windows ve Android arası bir deneyim sunmayı hedefleyen Origin OS, boş bir ana ekrandan ziyade dolu, dinamik bir ana ekran isteyen kullanıcılar için son derece uygundur. 

Konu hakkında Vivo tarafından yapılan açıklamaya göre Origin OS, tıpkı iOS 14'te yer alan widget özelliği gibi ana ekranı büyük bir kare widget'lar ve küçük kare uygulama simgeleri yer alıyor olacak. Dinamik yapıda olan bu widgetlar, tıpkı Windows'un canlı kutucukları gibi değişen ve güncellenen bilgiler sunuyor. 

Vivo yeni arayüzü Origin OS'u bu sene sonuna kadar kullanıma sunabilirVivo yeni arayüzü Origin OS'u bu sene sonuna kadar kullanıma sunabilir

Vivo Origin OS’un 6 özelliği

Klotski yerleşim

Nano bildirimler

Navigasyon hareketleri

Funtouch OS geçişi

Origin OS kart paketleri

"Gerçek dünya" duvar kağıtları

Klotski yerleşim, yukarıda da yer alan bilgilere göre uygulama simgelerinin ve widget'ların Klotski bulmacaları benzeri bir düzende yerleşimi dile getiriliyor. Nano bildirimler ise uygulama bildirimlerinin bu simgeler ve widget'lar üzerinde gösterilmesinden ibaret olacak. Navigasyon hareketleri, iPhone X tanıtıldığı günden bu yana popüler bir şekilde piyasada yer alıyor ancak Android kullanıcıları arasında pek de popüler olduğunu söylemek mümkün değildir. Origin OS'taki navigasyon hareketleri özelliği, kullanıcılara 26 farklı kombinasyonda navigasyon hareketleri belirleme imkanı sunacak. Bu sayede kullanıcılari ekranı yukarı kaydırarak ne olacak, sağa, sola kaydırdıklarında ise ne olacaklarını kendileri belirleyebilecekler. Bu da kullanıcılara özelleştirme hakkı tanır. 

Funtouch OS geçişi, adından da anlaşılacağı üzere kullanıcıların Origin OS arayüzü ile beraber Funtouch OS arayüzü arasında son derece kolay bir şekilde geçiş yapabilmeleri sağlanacak. Fakat bu geçiş yapma imkanının performansı ve depolama alanını nasıl etkileyeceği ise tam olarak bilinen bir durum değildir. Origin OS kart paketleri özelliği ise ödeme seçeneklerinin cihaza kaydedilmesi ve istenildiği an ekranın sağ alt kısmından kaydırılarak ulaşabilmesini sağlıyor. 

Hbaerin ilk kısmında da aktarıldığı üzere Origin OS, dinamik bir kullanıcı arayüzü vadediyor. Bu bağlamda ise "gerçek dünya" duvar kağıtlarını seçebilir, hava durumuna göre değişen ve hava durumu ile ilgili dinamik efektler gösteren duvar kağıtlarını da seçebilirsiniz. Aynı zamanda gece-gündüz temalı duvar kağıtlarında da hava karardıkça koyulaşan, günün en aydınlık saatlerinde ise parlayan duvar kağıtları kullanmak mümkündür. Vivo, akıllı cep telefon arayüzü ile beraber belki de en önemli bilgi olan kullanılabilirlik hakkında herhangi bir bilgi paylaşmadı. Bu sebeple de Origin OS'un hangi akıllı cep telefonlar tarafından destekleneceği ve tüm dünyaya ne zaman sunulacağı hakkında da henüz bir bilgi yoktur.  İlerleyen süreçte bu konuda daha fazla bilgi paylaşılması bekleniyor.


Resmi olarak tanıtılan vivo V20 SE özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan vivo V20 SE özellikleri ve fiyatı
Xiaomi, OPPO ve vivo 2021 yılınsa Samsung işlemci kullanabilirXiaomi, OPPO ve vivo 2021 yılınsa Samsung işlemci kullanabilir
AMOLED ekranlı ve 64 MP kameralı Vivo S7e 5G tanıtıldıAMOLED ekranlı ve 64 MP kameralı Vivo S7e 5G tanıtıldı

PAYLAŞ