Vivo Nex 2 Çift Ekranı İle Dikkat Çekecek - Haberler - indir.com

Vivo Nex 2 Çift Ekranı İle Dikkat Çekecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-29 19:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

2018 yılı içerisinde akıllı telefonların çentikli yapıya sahip olarak piyasaya giriş yaptıklarını görmüştük. 2018 sonlarına doğru özellikle Çinli üreticiler olan Oppo ve Vivo markaları tarafından ön kamerayı bir mekanizmaya entegre ederek kızaklı bir yapıda sunduğunu görmeye başladık. 2019’da daha çok görmeyi beklediğimiz bu tasarım anlayışını Honor gibi başka üreticilerde izlemeye başladı. Çentikli yapıdan kurtulmak için çeşitli yollar deneyen üretici markaların alternatif çözümleri de bulunuyor. Şimdi ise Vivo NEX 2 ile beraber kamera mekanizması yerine çift ekran yapısı ile farklı bir tasarım anlayışı görebiliriz. Çift ekrana sahip modelleri geçmiş dönemlerde de görmüştük. Bu noktada Nubia’dan Nubia X ve Meizu’dan ise Pro 7 modellerinde bu tarz denemelere rastlamıştık.

Vivo NEX 2 Çift Ekranlı Yeni Model

Şık Tasarımlı Vivo X21s Modeli TanıtıldıŞık Tasarımlı Vivo X21s Modeli Tanıtıldı

Modelde yer alması beklenilen ikinci ekranın en büyük olumlu yönlerinden birisi olarak ise daha yüksek çözünürlüğe sahip arka kameraların olması idi. Bu noktada selfie çekebilmek için arka kamera kullanılabilir olabilecek. İkinci ekranı telefonu normal kullanmak için de tercih edilebilecek. Ancak daha çok bu ekranın kaliteli selfie çekimleri için işe yaraması bekleniyor. Üretici marka Vivo bu noktada telefonlardaki hareketli parçaların en aza indirgemenin daha pratik ve güvenli bir tasarım anlayışı olduğu ifade ediyor. Fakat çift ekranın maliyet  ve pil tüketimini de yükseltebileceği akıllara geliyor.

Ön kamera ve kızaklı yapı gibi hareketli parçaların azaltılması ile beraber bu yeni yapıya sahip modelin duyurulması bekleniyor. Vivo NEX 2 modeli henüz resmi olarak ortaya çıkmış olmasa da bazı sızıntı ve taslak görselleri şimdiden ortaya çıkmış durumda. Bakalım çentikli tasarım anlayışı sonrasında şirketlerin baz alacağı tasarım çizgisi ne tür olacak 2019 ile beraber göreceğiz.


Giriş Seviyesinin En Güçlüsü Vivo Z1 Lite DuyurulduGiriş Seviyesinin En Güçlüsü Vivo Z1 Lite Duyuruldu
Yeni Vivo Y95 tanıtıldıYeni Vivo Y95 tanıtıldı
Asus, çerçevesiz VivoBook 14'ü tanıttıAsus, çerçevesiz VivoBook 14'ü tanıttı

PAYLAŞ