Vivo kendi kredi kartını çıkardı - Haberler - indir.com

Vivo kendi kredi kartını çıkardı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-05 15:00:13
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple'ın akıllı kredi kartına Vivo’dan rakip geliyor. Çin merkezli şirket VivoCard ismiyle pazardaki yerini almaya hazırlanıyor.

BBK Electronics çatısı altında faaliyet gösteren Vivo, gün geçtikte büyüyen ve gelişen akıllı kredi kartı pazarının yeni üyesi oldu. VivoCard adını verdiği bir kartla marka tescil başvurusu yapan şirketin ilerde kullanıcılarına sunmayı hedeflediği kartın sadece Çin’e özel mi olacağı yoksa global pazarda da yerini alacak mı henüz bilinmiyor.

Vivo X60T Pro Plus Tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatıVivo X60T Pro Plus Tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

Apple 2019 senesinde Apple Pay hesaplarıyla entegre çalışan akıllı kredi kartı Apple Card’ı tanıtması rakiplerine de ilham olmuştu. Kısa bir süre sonra Apple’ın Güney Koreli rakibi Samsung, “Samsung Pay” isimli kartıyla piyasaya giriş yapmıştı ki Çinli rakiplerinden de hamle gecikmedi. Çin’in en büyük finansal hizmet şirketi UnionPay altyapısını kullanan Huawei Card geçtiğimiz sene piyasaya sürülmüştü ama bu kart Çin’e özel kalmıştı. Bir süredir OPPO’nun da benzer bir hamle üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Vivocard marka tescil süreci devam ediyor

Vivo S10 tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

Android pazarındaki akıllı kredi kartı seyrekliğini doldurmak için harekete geçen şirketin VivoCard adını verdiği kartı Çin sertifikasyon web sitesi CNIPA’da listelendi. International Classification (Uluslararası Sınıflandırma) kategorisinde 36 numarayla listelenen kartın Başvuru Numarası ise 58046996 olarak görüldü. Ortaya çıkan belgelerde 28 Temmuz 2021 tarihinde başvuru yaptığı görülen şirketin başvurusunun onay aşaması hala devam ediyor.

Şirketlerin kartları kullanıcılarına kolaylıklar sunuyor. Örneğin Apple Card kullanıcıları; fiziksel kart kullanılarak yapılan normal satın almalarda yüzde 1, Apple Pay ile yapılan satın almalarda yüzde 2, Apple Store’lardan ve seçili iş ortaklarından yapılan satın almalarda yüzde 3’lük bir kazanç sağlıyor. bunun yanı sura uygun satın alımlarda para iadesi de müşterinin Apple Cash hesabına yatırılıyor ya da ekstre kredisi olarak uygulanıyor. Kartın güvenliği ise Touch ID ve Face ID teknolojisiyle sağlanıyor.

Piyasaya sürüldüğü zaman Vivo Card’ın da AppleCard’a benzer işlevsel özelliklere sahip olup olmayacağını söylemek için şuan çok erken. Ancak şirketin Apple ve Android üreticilerinin çıkardığı kartlarla rekabet etmek adına müşterilere daha erişilebilir fırsatlar sağlamaya çalışacağı tahmin ediliyor.

 


Vivo şimdi de drone'lu telefon patenti aldıVivo şimdi de drone'lu telefon patenti aldı
Vivo 10S ve 10S Pro tanıtıldıVivo 10S ve 10S Pro tanıtıldı

PAYLAŞ