Vivo gelecekteki akıllı telefonları için yeni bir kamera patenti aldı - Haberler - indir.com

Vivo gelecekteki akıllı telefonları için yeni bir kamera patenti aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-04 19:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon pazarında son dönemde kamera noktasında oldukça fazla gelişim görmeye devam ediyoruz. Üretici şirketler kamera konumlandırması noktasında çeşitli sorunlar yaşasa da, yeni çözümler üretmek için çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu isimlerden birisi olan Vivo da, kamera için kayar tasarım adında bir patent aldı. Şirketin gelecekteki telefonlarında kullanması beklenilen bu tasarım ise detayları ile dikkat çekiyor. Akıllı telefonlardaki ön kameradan ötürü kalın çerçeveler bulunuyor. Söz konusu bu kalın çerçeveyi kaldırmak adına ise kameralar ile alakalı birçok çözüm önerisi üretiliyor. Vivo ise bu konu hakkında kamera bölümünde delik, çentik yada kızak tasarımları yerine kayan bir tasarım patenti aldı. Mi MIX 3, OPPO Find X ve Honor Magic 2 gibi telefonlarda da benzer tasarımı patent eden Vivo, gelecekte bu yeni tasarımını görebiliriz

Şirket daha öncelerinde kızaklı kamera üstünde geliştirmeler yapıyordu. Fakat son haberlere göre kayan kamera tasarımına sahip bir akıllı telefon modelini yakında görebiliriz. Vivo’nun NEX serisi modellerinde dizayn noktasında yenilikler görüyoruz. Yine NES serisinin kamera tasarımında görülmemiş bir kamera bizleri karşılayabilir.

Resmi olarak tanıtılanVivo Y50'nin özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılanVivo Y50'nin özellikleri ve fiyatı

Vivo’dan yeni kayan kamera tasarımı

Tasarımda görülene göre arka tarafta dörtlü bir kamera kurulumu yer alıyor. Kamera kayar mekanizma sayesinde yükselerek LED flaşın ortaya çıkmasını sağlıyor. Fakat kayan mekanizma haricinde telefonun dizaynı oldukça standart bir tasarım gibi gözüküyor. Tasarım ise telefonun ön kamerasını göstermiyor. Ancak ön kameranın da kayan mekanizma sistemine dahil olması bekleniyor. Bu tasarımın şirketin yeni akıllı telefonlarında yer alıp almayacağı henüz bilinmiyor. Ancak patent dosyalarında kalmakla gerçeğe dönüşmeme ihtimali de bulunuyor. Vivo şirketi tarafından önümüzdeki dönemlerde sunulması beklenen amiral gemisi seviyesinde bir cihazda böyle bir tasarım olacak mı yakında göreceğiz.


Vivo ilk çift çentikli V19 modelini duyurduVivo ilk çift çentikli V19 modelini duyurdu
Merakla beklenen Vivo iQOO Neo 3’ün AnTuTu başarısıMerakla beklenen Vivo iQOO Neo 3’ün AnTuTu başarısı

PAYLAŞ