Vivo çıkartılabilir kamera patenti ile rakiplerinin önüne geçiyor! - Haberler - indir.com

Vivo çıkartılabilir kamera patenti ile rakiplerinin önüne geçiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-08 18:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Vivo tarafından satın alınan yeni patent telefon sektöründe büyük dikkat çekti. Çıkartılabilir kameralı yeni telefon patenti, gerçekleşirse şirketi sektörde farklı kılacak.

Vivo tarafından WIPO’ya (Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü) yeni bir patent başvurusu yapıldı. Yapılan başvuruda, Vivo’nun çıkartılabilir kamera modülleri için özgün bir çalışma yapmak istediği görüldü. Bugüne kadar akıllı telefonlarda modüler sistemler çok fazla benimsenmese de kamera için çıkartılabilir yapıdaki bir donanım dikkat çekebilir. Bu bakımdan şirket yeni hamlesiyle birlikte sektörde dikkat çekebilir. Patent verilerine göre özel bir modül üzerinde çalışma yapan Vivo, sektördeki farklı talepleri yanıtlayacak bir proje geliştiriyor.  Vivo’nun bir tarafı dokunmatik ekran bir tarafında ise sensörler yer alan çift kameralı bir cihaz üzerinde çalıştığı görülüyor.

Ön taraftaki kamerada çıkartılabilir sistemi benimseyen şirket, çıkartılabilir kamera için üstelik 3 farklı modda kullanım sunmayı hedefliyor. Buna göre ikinci ekrana sahip ön tarafa bakan bir kamera öne doğru çevrilerek ön kamera görevi görebiliyor.  İkinci modda ise modül diğer tarafa yerleştiriliyor. Böylece direk öne bakan kamera sayesinde selfie çekimleri yapılabiliyor. Son mod ise modülün telefondan tamamen bağımsız hale gelerek kullanılmasını sağlıyor. Telefon üzerinden yönetilebilen modül, böylece farklı noktalardan çekim yapılmasını destekliyor.

5 bağlantı noktasında sahip olan yeni sistemde 10 konektör kullanılıyor. Şirketin yeni patente sahip olduktan sonra bu alanda bir proje geliştirip geliştirmeyeceği bilinmiyor.





PAYLAŞ