vivo, akıllı telefonlarda kullanılacak gelişmiş RGBW sensörünü duyurdu - Haberler - indir.com

vivo, akıllı telefonlarda kullanılacak gelişmiş RGBW sensörünü duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-08 16:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çin merkezli telefon ve teknoloji üreticisi olan Vivo, gelecek yılın ikinci yarısında akıllı telefonlarda bulunacak olan gelişmiş RGBW sensörünü duyurdu. Şirketin iddialarına göre bu yeni sensör geleneksel sensörlere göre %160 oranında daha fazla ışık yakalama imkanına sahip olacak. Son dönemlerde dikkat çeken üretici markalardan birisi olan Vivo, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen basın toplantısı ile Türkiye pazarına resmi olarak giriş yapmıştı. Faaliyet göstermiş olduğu Pazar sayısını her geçen gün daha da artıran Çinli marka, artan müşteri taleplerini ise en iyi şekilde karşılayabilmek için çalışmalarına devam ediyor.

Bu noktada erken saatlerde bir basın konferansı gerçekleştiren şirket, önümüzdeki dönemlerdeki akıllı telefonlarda yer alacak olan yeni RGBW kamera sensörünü duyurdu. Işıktan kaynaklanan yanlış renk tonu sorunlarını en aza indireceğini söyleyen Vivo imzalı bu sensör, gelişmiş bir hassasiyete sahip olacak. Bu noktada %160 oranında bir hassasiyet artışı olması bekleniyor.

Türkiye ofisini açan Vivo piyasaya gireceği modelleri 26 Ağustos'ta tanıtacakTürkiye ofisini açan Vivo piyasaya gireceği modelleri 26 Ağustos'ta tanıtacak

Vivo, gelişmiş RGBW sensörünü duyurdu

Vivo’nun bu yeni sensörü, fotoğraf deneyimini iyileştirmek ve fotoğraf kalitesini artırmaya yönelik hedefleniyor. Ürünün patentini alan şirket, bu hamleyi yaparken diğer şirketlerin geliştirmelerini kullanmadığını ve kendi mühendisleri tarafından geliştirildiğini ifade ediyor. Daha önceki RGBW sensörleri, görüntülerdeki belli bir renk eksikliğinden ötürü kısa ömürlü oluyordu. Vivo ise renkleri telafi etmek ve iyileştirmek için gelişmiş algoritmaları kullanarak bu sorunu aşmayı başardı.

Geleneksel sensörlere göre %160 daha fazla ışık yakalamaya izin veren bu sensörün, piyasadaki en iyi sensörlerden birisi olması bekleniyor. Özellikle sahip olacağı düşük ışıklı ortamlardaki performansı oldukça merak ediliyor. Ancak henüz kağıt üzerindeki veriler bu şekilde olurken, nihai performans anca çıktığı zaman belli olacak. Bu sensöre sahip modelleri muhtemel olarak 2021’in ikinci yarısında pazarda göreceğiz.


Türkiye'de satışa sunulan vivo x50 Lite özellikleri ve fiyatıTürkiye'de satışa sunulan vivo x50 Lite özellikleri ve fiyatı
vivo renk değiştiren telefon üzerinde çalışıyorvivo renk değiştiren telefon üzerinde çalışıyor

PAYLAŞ