Vivo 180 derece dönebilen ikinci ekran patenti aldı - Haberler - indir.com

Vivo 180 derece dönebilen ikinci ekran patenti aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-20 13:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çin'in ileri gelen teknoloji şirketlerinden Vivo, alt kısmında 180 derece dönme özeliğine sahip plan ikinci bir ekranın yer aldığı bir akıllı cep telefon tasarımı için patent aldı. Şirketin alışagelmişin dışında olan bu tasarımıyla dikkat çeken bu akıllı cep telefonu seri üretime alıp almayacağı ise şu an için bilinen bir durum değildir. Akıllı cep telefonu üretim sektörünün önemli isimlerinden biri olan Vivo, özellikle raflarda yer alan uygun fiyatlı akıllı cep telefonları ile bir hayli konuşuluyor. Orta segment sınıfının amiral gemilerine ait olan ürün gammı oldukça geniş olan bu üretici şirket, elde edilen son bilgiler göre alışagelmişin dışında bir akıllı cep telefon tasarımı üzerinde çalışmalar yapıyor. 

Şimdiye kadar birçok şirket, sürekli değişen ve gelişim gösteren akıllı cep telefon sektöründe tutunabilmek için farklı tasarımlara sahip akıllı cep telefonlar üzerinde çeşitli çalışmalar yapılmıştı. Bu durumun son örneği ise Samsung ve Huawei tarafından üretilen katlanabilir akıllı cep telefonlarda görmek mümkün. Vivo şirketinin patentini aldığı bu tasarım ise katlanabilen cihazlardan farklı olarak ana ekranın alt kısmında yer alan 180 derece dönme özelliğine sahip ikinci bir ekrana sahiptir. 

Gimbal destekli Vivo X50 Pro özellikleri ve fiyatıGimbal destekli Vivo X50 Pro özellikleri ve fiyatı

Vivo'nun 180 derece dönebilen ikinci ekranlı telefonu 

Çin merkezli akıllı cihaz üreticisi Vivo'nun 180 derecelik dönüş açısında sahip olan akıllı cep telefon tasarımını gösteren patent görselleri yayınlandı. Ortaya çıkan bu patent görüntülerine bakıldığında cihazın alt kısmında 180 derece dönebilen ekrana sahip bir akıllı telefon görülüyor. Söz konusu bu sistemin nasıl çalışacağı ise şu an için bilinmiyor ancak görüntülerde telefon, daha büyük bir ana ekran ve dönebilen alt kısım olmak üzere iki farklı ekrandan oluşuyor gibi gözüküyor. Bu ekranların birbiriyle bağlantılı olup olmadığı hakkında ise henüz kesin bir bilgi yoktur.

Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere bakılacak olursa görüntülerin birinde ekran kısmında bir QWERTY klavye görülüyor. Bu da alt ekranın arkaya döndürüldüğünde dahi kullanılabileceğini gösteriyor. Bu noktada sistemin çalışma mantığı bilinmiyor olsa da bu ekranını ana ekranda selfie çekerken veya farklı herhangi bir şeyle ilgilenirken bildirimleri görüntülemek gibi durumlarda kullanılabileceğini varsaymak mümkündür. Cihazın patenti hakkında paylaşılan görüntüleri, Vivo'nun yakın zaman içerisinde bu şekilde bir akıllı cep telefon çıkaracağının kanıtı olarak değerlendirilmiyor. Şirketler dönem dönem böyle farklı tasarımlar için patentler başvuruları yapsa da dayanıklılık ve maliyet gibi faktörler, bu tür cihazların yaygın kullanımının önünde büyük bir engel oluşturuyor. Vivo'nun bu atılımı karşısında cihazın çıkıp çıkmayacağı bilinen bir durum değildir. 


Vivo iQOO Z1x'in özellikleri ortaya çıktıVivo iQOO Z1x'in özellikleri ortaya çıktı
Vivo Y70'in teknik özellikleri ve fiyatı sızdırıldıVivo Y70'in teknik özellikleri ve fiyatı sızdırıldı
Vivo X50 ve Vivo X50 Pro global çıkış tarihi belli olduVivo X50 ve Vivo X50 Pro global çıkış tarihi belli oldu

PAYLAŞ