VivaVideo uygulaması skandalla gündemde - Haberler - indir.com

VivaVideo uygulaması skandalla gündemde

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-18 11:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Herkes tarafından beğenilerek kullanılan düzenleme araçlarına sahip VivaVideo uygulaması ne yazık k arka planda kullanıcıları ücretli servislere abone olmak konusunda zorluyor. Aynı zamanda hayalet reklamı da söz konusu. Sık sık Android akıllı cihazlarda bir takım izinsiz davranışlar göstererek kullanıcıları mağdur eden, fidye veya banka hesaplarına sızmak konusunda çalışmalar yapan uygulamalar odluğu biliniyor. Bu uygulamalar arasında ise bazen çok popüler ve güvenilir olduğu düşünülen uygulamalar da vardır. 

VivaVideo skandal ile gündemde

Secure-D güvenlik ekibi tarafından yapılan bir araştırmaya göre VivaVideo düzenleme uygulamasının arka planda kullanıcıları mağdur edecek faaliyetler içerisinde olduğu de tespit edilen durumlar arasındadır. Aslında ücretsiz bir şekilde sunulan bu video düzenleme uygulaması belirli özellikleri ücretli olarak sunuyor. 

Global olarak 100 milyondan fazla indirilme sayısına sahip olan bu uygulama oldukça popüler ve 4.4 ortalama değerlendirmesi vardır. Bu bakımdan ise güvenilirliği yüksek ve tercih edilen bir uygulama haline geliyor. Ne var ki arka planda uygulamanın sürekli yetkisiz bir şekilde kullanıcılardan ücretli abonelik onayı istediği de belirtilen durumlar arasındadır: Secure-D ağını kullanmayı tercih eden cihazlarda yaklaşık olarak 20 milyon yetkisiz onay talebinin geldiği dile getirildi. Bu da 27 milyon dolar gibi bir meblağ olarak belirlendi. 

Konu hakkındaki diğer bir yöntem ise kullanıcıya bir reklam gösterimi yapılıyor gibi görünüp aslında herhangi bir reklamın da gösterilmemesidir. Bu da reklamseverlere yönelik olarak bir aldatma hareketi şeklinde yorumlanıyor. Uygulamanın takip edilmeye başladığı şu dönemlerden sonra bu iki davranışı geride bıraktığı ve yeni sürümlerde de standart bir şekilde çalışmaya devam ettiği de gözlenmiş olarak değerlendiriliyor. Her geçen gün daha da sevilen işe yarar düzenleme araçları geliştirilmesine karşılık VivaVideo uygulamasının neden bu şekilde bir illegal faaliyete girdiği de adeta merak konusudur. 

 





PAYLAŞ