Vivaldi 4.0 ile gelecek özellikler belli oldu - Haberler - indir.com

Vivaldi 4.0 ile gelecek özellikler belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-11 13:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Vivaldi için yapılan yeni güncellemeler için resmi açıklamalar yapıldı. Çeviri, mail, takvim ve FeedReader desteği alan yeni uygulama, böylece pek çok işlevi tek bir tarayıcıda dahili olarak sunmaya başlayacak.

Tarayıcı sektörünün yeni isimlerinden birisi olan Vivaldi için yeni güncellemeler tarayıcısının sektörde çok daha fazla dikkat çekmesini sağlayacak. Yeni özellikler için özel bir lansmanın yapılacağını da aktaran geliştirici ekibi, tarayıcıya entegre olarak sunacağı özelliklerle verimliliği arttıracak. Resmi açıklamaya göre kapsamlı bir dizi değişikliği içeren yeni güncellemede ön plana çıkan özellikler ise Vivaldi Translate ve Vivaldi Mail, Calendar ve FeedReader.

Vivaldi’den devlere taş atmayı ihmal etmedi

Vivaldi tarafından resmi blog adresinden paylaşılan gelişmelerde, kullanıcıların teknoloji devlerinin sunduğu araçlara güvenilir ve işlevsel alternatifler aradığı vurgulanırken Vivaldi’nin bu noktada gelişmiş ve özel çözümler sunduğu belirtildi. Tarayıcıdan mevcut beklentilerin çok daha ötesinde gelişmiş seçeneklerin sunulduğu belirtilen yazıda “Verilerinizi ve iş akışınızı daha fazla kontrol etmenizi sağlayan genişletilmiş bir dizi entegre özellik ile inşa ediyoruz.” denildi.

Çevirilerde özel çözüm sunulacak

Açıklamalara göre hem masaüstü hem de Android’de Google ve Microsoft gibi şirketlerden tamamen uzak ve bağımsız Vivaldi Translate özelliği geliştirildi. Tarayıcı ile yerleşik bir şekilde gelecek çeviri özelliği, gizlilik odaklı olacağı gibi çevirilerde kullanılan içeriklere yönelik herhangi bir takip imkanı sunmayacak.

Şu anda Beta olarak tüm kullanıcıların kullanıma sunulan Vivaldi yeni özellikleri, Vivaldi Mail, tüm mail istemcileri ile uyumluluğa sahip. Kullanıcıların posta ve takvim hizmetleriyle entegre ederek hemen kullanabileceği Mail özellikler, Fastmail gibi 3. taraf hizmetleri de içeriyor. Bu sayede kullanıcılar gelişmiş seçeneklerle çok daha fazla imkana sahip olacak. Vivaldi.net üzerinden oturum açarak eşitleme imkanı da sunan Vivaldi, yeni sürümüyle oldukça iddialı.

Vivaldi 4.0 hangi sistemlerde destekleniyor?

Açıklamalara göre Vivaldi için geliştirilen 4.0 sürümü; Windows, Mac ve Linux bilgisayarlarda, Android 5 veya sonraki sürümleri çalıştıran cep telefonlarında, tabletlerde ve güncel Chromebook'larda hemen indirilerek kullanılabilir durumda. Yeni özellikleri denemek isteyen yeni kullanıcılar, resmi site üzerinden ya da uygulama mağazalarından uygulamayı indirebilir. Mevcut Vivaldi kullanıcılarının ise güncelleme yapması yeterli olacak.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ