Virüs programları oyunları yavaşlatıyor mu? - Haberler - indir.com

Virüs programları oyunları yavaşlatıyor mu?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-25 09:03:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Oyuncular için en önemli olan noktalardan biri de şüphesiz ki performansı. Birçok gamer bunun için yenilen teknolojiye ayak uydurarak bilgisayarlarının sistem gereksinimlerini bu doğrultu da yükseltiyorlar. Sistemlerinden mümkün olan en yüksek oyun performansını elde etmek isteyen oyuncular, genelde oyun öncesinde arka planda yenilenen uygulama ve yazılımları da devre dışı bırakıyor.  Bu uygulamalardan bir tanesi de, bilgisayarlara güvenlik açısından yüklenen Anti-Virüs yazılımları. Peki Anti-Virüs programları oyun performansını gerçekten etkiliyor mu? Ya da ne kadar etki ediyor? Gelin bu soruları açıklayarak cevaplayalım. 

Anonim bir şirket oyun severler için, Anti-Virüs yazılımlarının oyun performansını ne kadar etkilediği yönünde bir araştırma yaptı. Eset’in sahibi olduğu Internet Security yazılımıyla beş oyunu deneyen ekibin paylaştığı veriler ise oldukça şaşırtıcı. Bildiğiniz üzere Eset, Internet Security yazılımının oyunlarla da rahat bir şekilde çalışabilmesi için yazılıma özel bir oyun modu ekledi. Ancak oyuncuların her oyuna başladıklarında bu modu aktif hale getiremeyeceğini düşünen Anonim bir şirket ekibi, yazılımın oyunlara olan etkisini varsayılan ayarlarla gerçekleştirdi. 

Sahte Anti-Virüs Uygulamalarına DikkatSahte Anti-Virüs Uygulamalarına Dikkat

En Çok İndirilen Virüs Programları

Anti-Virüs yazılımları oyun performansını düşürüyor mu? 

Her Bilgisayarda Olması Gereken Programlar

Anonim bir şirket ekibi tarafından yapılan bu araştırmanın sonucu ise oyuncular açısından oldukça şaşırtıcıydı. Internet Security, varsayılan ayarlarında bile oldukça büyük bir başarı gösterdi. Açıklanan sonuçlara göre Eset’in geliştirmiş olduğu güvenlik yazılımı oyunların performansında ciddi fark yaratacak olumsuz bir etkiye sahip değil. Bunun yanı sıra yazılımın oyunculara özel olarak geliştirdiği oyun modunun da olması yazılımın öne çıkmasını sağlıyor. Ayarlarla uğraşmak sıkıcı olsa da, yapılan inceleme sonucunda oyuncular dilerse Internet Security’nin oyun modunu aktif hale getirerek yazılımın ufak etkilerini de ortadan kaldırabilecekleri aşikar. Yazılım firmalarının Anti- Virüs tepsti gibi oyunları da tespit edebilmesi ve düşük işlemci kullanımı sağlaması ise oyun severleri memnun edecek bir gelişme. 


ESET NOD32 Antivirus 8 ve ESET Smart Security 8 Çıktı!ESET NOD32 Antivirus 8 ve ESET Smart Security 8 Çıktı!
Mobil Cihazlar için ESET Ebeveyn Kontrolü Uygulaması YayınlandıMobil Cihazlar için ESET Ebeveyn Kontrolü Uygulaması Yayınlandı

PAYLAŞ