Virüs içeren bir eklenti Chrome'dan kaldırıldı - Haberler - indir.com

Virüs içeren bir eklenti Chrome'dan kaldırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-10 21:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, virüs içeriğinin keşfedilmesinin ardından popüler hale gelen bir eklentiyi Chrome Web Store üzerinden tamamen kaldırdı. Firma aynı zamanda The Great Suspender eklentisini daha da önceden yüklenen hesaplarda da devre dışı hale getirdi.

The Great Suspender Chrome üzerinde kullanılan oldukça popüler bir uygulama olarak adından söz ettiriyordu. Çünkü bu eklenti tarayıcının çok daha hızlı bir şekilde çalışmasını sağlıyordu. Bu durumu ise bir süredir açılmayan sekmeleri uykuya alarak ve tekrardan hızlı bir şekilde yükleme yaparak yapıyordu. Yani tarayıcının büyük sorunlarından biri olan RAM kullanımı bu şekilde de daha da azaltılıyordu. Geçtiğimiz yıl eklenti bilinmeyen bir grup tarafından satın alındı. Sahibinin değişmesi ile beraber de The Great Suspender eklentisinde kötü amaçlı yazılım ortaya çıktı. Öyle ki ardından gelen güncelleme ile beraber bu eklenti, uzaktan kod sistemi üzerinden de aktif hale getirilerek saldırıya açık hale geldi. 

Google Chrome 2021'de daha az bellek kullanacakGoogle Chrome 2021'de daha az bellek kullanacak

Söz konusu bu eklentinin 7.1.8 versiyonu kötü amaçlı bir yazılım içeren ilk versiyonu olarak anıldı. Ardından ise bu eklenti Microsoft Edge  mağazasından tamamen kalktı. Chrome kullanıcı için ise erişim halen devam ediyordu. Çünkü gelen güncelleme yazılımı da ortadan kaldırmış oldu. Şimdi ise Google fikrini değiştirmiş gibi gözüküyor ve eklentiyi de listeden tamamen kaldırıyor. Eklentinin kullanıcıları için ise bu durumla beraber otomatik olarak kapatılan sekmelerini tamamen kaybetmesi durumu yaşanabilir. 

Fakat çevrimiçi topluluk kaybolan o sekmeleri geri getirmenin bir yolunu bulmuş gibi gözüküyor. Chrome üzerinden chrome://history adresine gidilmesi ve The Great Suspension eklentisiyle alakalı “klbibkeccnjlkjkiokjodocebajanakg” aramasının yapılması halinde bekletilen sekmelerin URL adreslerini bulmak mümkün olacak. The Great Suspender özellikle de fazla sekme açan kişiler için faydalı bir kullanım sunuyordu. Fakat şimdi görünüşe göre Chrome kullanıcıları bunun için yeni yöntemler bulmak zorunda kalacak. 


Facebook Chrome için zararlı uzantı geliştiren şirkete dava açtıFacebook Chrome için zararlı uzantı geliştiren şirkete dava açtı
Google Chrome 88 güncellemesi yayınlandıGoogle Chrome 88 güncellemesi yayınlandı
iCloud Anahtar Zinciri, Windows İçin Chrome'a geliyoriCloud Anahtar Zinciri, Windows İçin Chrome'a geliyor

PAYLAŞ