Vine'ı fenomenler mi batırdı? - Haberler - indir.com

Vine'ı fenomenler mi batırdı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-08 08:31:58
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Uygulama
Twitter'ın Vine'ı kapatma haberi henüz akıllardan silinmemiş iken şimdi de perde arkasında dönen dolaplar ortaya çıktı. Fenomenler Vine'ı bile isteye sabote etmişler. Detaylar haberimizde.

Twitter'ın 6 saniyelik video paylaşım platformu olan Vine, Twitter'ın sürpriz kapatma kararından sonra bir hayli gündemde kalmaya devam edecek gibi görünüyor.

Bu sürpriz kararın ardından ortaya çıkanlar ise 'Neler dönmüş Serhat ya!' dedirtecek cinsten bizce!

Vine çalışanlarının anlattığına göre, geçtiğimiz ay içerisinde Vine yöneticileri ile en çok izlenen 50 Vine fenomenlerinden 20'si arasında yapılan gizli bir toplantıda, fenomenler takipçilerinden aldığı cesaretle tam anlamıyla Vine'ı batırmakla tehdit ettikleri gelen bilgiler arasında.

Twitter'dan ayda 1,2 milyon dolar maaş isteyen fenomenler herkesi şaşırttı doğrusu!

Vine fenomenlerinin, aylık 12 video çekip göndermek karşılığında Twitter'dan tam adam başı her ay 1,2 milyon lira ücret talep ettiği öğrenildi. Ancak toplantıda anlaşma sağlanamayınca da çoğu Vine fenomeninin platformdan ayrıldığı ve profil ayarlarından kontak bilgilerinin hepsini kaldırdığı gözlenmiş. Bu, söz konusu kişinin Vine videoları için markalardan gelecek teklifleri kabul etmeyeceği anlamına da geliyor.

Yani söz konusu  olan Vine fenomeninin artık Vine platformuyla ilgilenmediğini takipçilerine ilan etmesinin bir yolu da, profilinden kontak bilgilerini kaldırması ile oluyor. Ayrıca bazı Vine fenomenlerinin de kontak bilgilerine YouTube veya diğer sosyal medya adreslerini yazdıkları ve seyircilerini bu platformlara yönlendirdikleri de ortaya çıktı.

Buradan çıkardığımız ders de şu: Eğer bir gün çok popüler bir sosyal medya/web servisi kurmayı düşünürseniz ve kuracak olursanız, orada fenomen olan, çok takip edilen içerik üreticilerinize gözünüz gibi bakın, ne istiyorlarsa onlara verin, gönüllerini hoş tutun. Yoksa işiniz yaş gibi görünüyor. Yeni gelişmeleri merakla bekliyoruz doğrusu'

 





PAYLAŞ