Vine Geliştiriclerinden Yeni Canlı Bilgi Yarışma Uygulaması - Haberler - indir.com

Vine Geliştiriclerinden Yeni Canlı Bilgi Yarışma Uygulaması

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-24 11:00:08
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

iPhone üzerinde basit yapıya sahip oyunlardan hoşlanan ve aksiyon oyunlarından sıkılan kullanıcılar için popüler sosyal medya uygulaması olan Vine'ın kurucuları tarafından yeni bir girişim geliyor. Riziko ve Kim Milyoner Olmak İster gibi benzeri yarışmalardan ilhan alınarak hazırlanan HQ isimli bu yarışma programı günde iki defa canlı olarak oynanabilirlik yapısı ile dikkatleri çekiyor. Oyunun geliştiricilerinin ilk popüler için Vine girişimi olmuş ve kullanıcılara 6 saniyelik kısa video çekimleri imkanı sunulmuştu. Vine sonrasında ise Twitter tarafından satın alınmış ve 2017'nin başında tamamen kapanmıştı.

Bu yeni oyuna gelecek olursak oyun, Scoot Rogowsky tarafından aktarılan çoktan seçmeli sorulara sahip oluyor. Yarışmaya katılmak için ise Facebook Live yayını gibi bir sistem yer alıyor. Kullanıcılar 10 saniye içerisinde soruyu yanıtlıyor ve doğru cevap olduğu zaman ise bir sonraki soruya geçiş yapılıyor. Yanlış yanıt verenler ise yarışmadan elenmiş oluyor. Elenenler ise yine yarışmayı izlemeye ve yorum yapmaya devam edebiliyorlar. Tüm bu olayların canlı olması en dikkat çekici özelliklerden birisi olarak gözüküyor. Oyun Türkiye saati ile 22:00 ve 04:00'da gerçekleşiyor ve eğlenceli ve interaktif bir deneyim yaşanmış oluyor.

Ödül ise PayPay aracılığı ile veriliyor ve doğru yanıt verenler arasında ödüller dağıtılıyor. TechCrunch'a yapılan açıklama ile sadece aileler ve arkadaşlar ile oynayabilecek bir içerik oluşturmak istediklerini dile getiriyorlar. Ağustos ayında yayına alınan HQ uygulaması geniş bir kitleye ulaşmasada büyümeye devam ediyor. Oyunu oynayanların sayısı 3 bin 300'e erişirken yarışmacılar 150 dolarlık ödül için bir mücadele veriyorlar.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ