Video oyunları, insanlar üzerinde nasıl etki bırakıyor? - Haberler - indir.com

Video oyunları, insanlar üzerinde nasıl etki bırakıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-14 14:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Video oyunları insanların stres atma yöntemleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Popüler eğlence araçlarından olan video oyunları insanların fiziksel ve ruhsal sağlığı için etkileri merak konusu. Geçtiğimiz günlerde yapılan araştırmalara göre  Florida'da okula yapılan terör saldırısının gerçekleşmesinden sonra Trump, oyun yapımcıları bir görüşme gerçekleştirmişti. Aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü, video oyunlarının genç beyinlere olan etkilerini araştırmaya devam ediyor.

Video oyun severleri hakkında yapılan bir araştırmaya göre şu veriler yer alıyor:

  • Video oyunlarını birçok yetişkin ve çocuk oynuyor. Araştırmaya göre, her evin en az bir üyesi haftada 3 saatten fazla oyun başında geçiriyor. Oyuncuların yaş ortalaması 35 olduğu belirtiliyor.
  • Oyuncu kitlesinin %31'ini yetişkin kadınlar oluştururken, %18'ini ise 18 yaş altındaki erkek çocuklar oluşturuyor.
  • Video oyunları, %59 oranında erkekler, %41 oranında kadınlar tarafından oynanıyor.

Şiddet İçerikli Oyunlar Saldırganlığı Artırıyor

Amerikan Psikoloji Derneği tarafından yapılan araştırmaya göre şiddet içerikli oyunlar kişilerde şiddet davranışlarını artırıyor. Bu durumun suça eğilimi ile ilişkili olup olmadığı araştırılıyor.

GTA Gibi Oyunlar Suç Oranını Artırmıyor

2015 yılında yapılan bir araştırmaya göre GTA serisi gibi suç içerikli oyunların yayınlanmasından sonra suç oranlarının düştüğü görülüyor. Kişilerin streslerini bu gibi oyunlarda atıp suç eğilimini azalttığı görüşünü savunan kişiler olsa da bazı kişiler bunun tam tersini savunuyor.

Video Oyunları, El-Göz Koordinasyonunu Geliştiriyor

Video oyunları dikkati artırdığı gibi, hem yetişkinlerin hem de çocukların motor becerilerini güçlendirdiği ortaya çıktı.

Spor Oyunları Oynayan Çocuklar Spora Yöneliyor

Kanadalı liseliler üzerinde yapılan araştırmaya göre sporla ilgili video oyunları oynayan gençler oynamayan gençlere göre sporla daha çok ilgileniyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ