Viber'a Gizli Sohbet Özelliği Geliyor - Haberler - indir.com

Viber'a Gizli Sohbet Özelliği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-16 16:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Anlık mesajlaşma uygulamaları arasında en çok kullanıcı sayısı ile WhatsApp lider gözüksede piyasada bulunan diğer mesajlaşma uygulamalarıda bir hayli yoğun ilgi görüyorlar. Öyle ki dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan Viber, özellikle Asya ve Kuzey Afrika bölgesinde popüler olarak kullanılmaya devam edilmekte. Bu noktada kullanıcı rakamı 800 milyonlara dayanmış olan Viber'da kullanıcılarına yeni özellikler ve yenilikler sunmaya devam ediyor. Son olarak uygulamasına getireceği Viber gizli sohbet özelliği ile kullanıcı gizlilik ve güvenlik seviyesini arttırmak istiyor.

Viber'ın yakın zamanda gelecek olan gizli sohbet özelliği ile kullanıcılar 'kendini yok eden' sohbetlerde başlatabilecekler. Viber hali hazırda gizli mesaj özelliğini tüm kullanıcılara sunmuş ve kullanıcılar gönderdikleri mesajlara zamanlayıcı ekleyerek belli bir süre sonra otomatik olarak kaybolmasını sağlayabiliyorlardı. Ancak yeni gelecek 'Gizli Sohbet' isimli özellik ile bu güvenlik düzeyi biraz daha artacak diyebiliriz. Kullanıcıların gizli sohbet içerisindeki mesajları başka sohbetlerde paylaşılamayacak. Öyle ki bu sohbet içerisinde iken ekran görüntüsü alınsa dahi Viber iOS kullanıcısı iseniz kullanıcıya bir bildirim dahi gidecek.

Android tarafında ise ekran görüntüsü alma olayı Viber tarafından tamamen engellenmiş durumda. Viber normal sohbetlerde olduğu gibi bu özel gizli sohbet mesajlarıda uçtan uca şifreleme ile korunuyor. Ayrıca bu sohbetlere erişim için PIN kodu ile koruma dahi yapılıyor. Viber'ın bu yeni gizli sohbet özelliği yakın zamanda iOS ve Android güncellemeleri ile kullanıcılar ile buluşturulacak. Güvenliğin üst seviyede olacak olan bu yeni gizli mesajlaşma ne kadar güvenli olacak göreceğiz.





PAYLAŞ