Viber Kendini Yok Eden Mesajlar Nasıl Gönderilir? - Haberler - indir.com

Viber Kendini Yok Eden Mesajlar Nasıl Gönderilir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-07 14:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Popüler sosyal medya ve anlık mesajlaşma uygulamaları birbirlerinden özellik aşırmaya devam ediyorlar. Son olarak Snapchat'de gördüğümüz kaybolan mesajlar özelliğini artık mesajlaşma uygulaması olan Viber'da kullanmak mümkün olacak. Kendini yok eden mesajlar olarakda adlandırılan bu özellik son zamanlarda bir hayli popüler olmaya başladı. Birçok mesajlaşma uygulamasında bulunan kendi kendini yok eden bu mesaj özelliği en son olarak Viber'da gelmiş oldu. Bu özelliği kullanmak için fotoğraf yada video göndermeniz gerekmektedir. Yani bu yok etme özelliği sadece medya içerikleri için çalışıyor. Şimdi dilerseniz bu özelliğin nasıl çalıştığına bakalım.

Viber Yok Olan Mesajlar Göndermek

İlk olarak Viber uygulamanızı Android versiyonda 6.6.0.888 olarak iOS'ta ise 6.0.0 olarak güncelleyerek en yeni versiyonu kurduğunuzdan emin olunuz. Sonrasında ise Viber uygulamasını açarak mesajı göndermek istediğiniz kişiyi seçin ve fotoğraf ' video göndermek ikonu olan kamera simgesine basın. Burada göndereceğiniz medya içeriğini seçtikten sonra metin aracının üst bölümünde bulunan kronometre kısmına dokunun. Açılacak olan ekranda resimin yada göndereceğiniz videonun görüntü oranını seçin 1, 3, 7 ve 10 saniye olarak seçim yapabilirsiniz.

Kendi kendini yok etme özellikli olan fotoğraf yada video paylaşımının üzerinde kronometre ibaresini göreceksiniz. Fotoğrafı gönderdiğiniz kişi bu medyanın ön izlemesini görmeyecektir. Kendi kedine kaybolacak olan bu mesajın üzerinden Wink yazılı bir kutu işareti olacak ve alıcı bu kutuyu işaretlediğinde fotoğrafı açmış olacak. Açılan fotoğrafın ne kadar süre ekranda gözükeceği sağ üstte bulunan kronometre simgesi ile gösterilecektir.

Bu süre dolduğunda sohbet ekranında bu mesaj gri bir hal alıyor ve bir daha gözükemiyor. Kullanıcı ise aldığı bu kaybolan fotoğraf ve video içeriklerini kayıt edemiyor. Videoda ise bu durum video bir kez oynatıldığında artık bir daha görme hakkınız bitmiş oluyor.





PAYLAŞ