Vestel pandemi nedeniyle üretime ara evrdiğini duyurdu - Haberler - indir.com

Vestel pandemi nedeniyle üretime ara evrdiğini duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-27 11:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Corona virüs salgını nedeniyle dünyada pek çok şirket fabrikasını geçici olarak kapatıyor. O şirketler arasına Vestel’de dahil oldu. Vestel Avrupa’dan gelen siparişlerin ertelenmesi nedeniyle üretime ara verdiğini açıkladı.

Wuhan’da görülen ve kısa sürede dünyaya yayılan Corona virüsü 2020 yılının ana gündemi olmuş durumda. Dört kıtayı da sağlık, ekonomi ve teknolojik faaliyetler açısından felç eden bu salgın neredeyse her sektöre büyük bir darbe indirdi ve birçok şirket vaka sayılarındaki inanılmaz artış nedeniyle üretimlerine ara vermek zorunda kaldı.

Apple Corona virüsü için yeni bir önlem alıyor!Apple Corona virüsü için yeni bir önlem alıyor!

Vestel üretime ara vereceğini açıkladı!

Apple, Samsung ve Sony gibi şirketlerden sonra üretime ara verenler arasına gün itibariyle Vestel’de katıldı. Beyaz eşyadan akıllı telefonlara kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olan teknoloji şirketi yaptığı duyuruyla üretime 1 hafta ara vereceğini açıkladı.

Wikipedia Türkiye corona virüs haritası sayfasını erişime açtı

Konuya ilgili olarak “Kamuoyu Aydınlatma Platformu”na (KAP) yazılı bir açıklama yapan şirket, üretime ara vermesinin gerekçesi olarak ana pazarı olan Avrupa'dan gelen siparişlerin ertelenmesini gösterdi. Vestel’in KAP’a yaptığı açıklamada “Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını ve en büyük pazarımız olan Avrupa’nın salgının yeni merkezi haline gelmesi ve buna bağlı olarak yurt dışı müşterilerimizden gelen sipariş erteleme talepleri nedeniyle, üretiminin büyük bir bölümünü ihraç eden Şirketimiz, 30 Mart–5 Nisan tarihleri arasında bir hafta süre ile üretime ara verecektir. Üretim dışında kalan faaliyetlerimiz ise alınan çeşitli sağlık ve güvenlik tedbirleri çerçevesinde devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Ancak Türkiye’de üretime ara veren tek şirket Vestel’de değil. Salgının hızla yayılması  Toyota, Oyak Renault ve Ford Otosan gibi şirketlerinde Türkiye’de üretim fabrikalarını geçici olarak kapatma kararı almasına neden olmuştu. 

 

 


Corona virüsü takip uygulamasında fidye yazılımı bulunduğu ortaya çıktı!Corona virüsü takip uygulamasında fidye yazılımı bulunduğu ortaya çıktı!
Corona virüsünü erkenden teşhis eden akıllı yüzükCorona virüsünü erkenden teşhis eden akıllı yüzük

PAYLAŞ