Verizon Telematik Şirketi FleetMatics'i 2.4 Milyar Dolara Satın Alıyor - Haberler - indir.com

Verizon Telematik Şirketi FleetMatics'i 2.4 Milyar Dolara Satın Alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-13 16:00:23
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : Donanım

Yakın zaman içerisinde Yahoo arama motoruna 4.8 milyar dolar harcayan Verizon şirketi, yeni yatırımlar için arayış içinde olmaya devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin Telekomünikasyon konusundaki dev şirketi olan Verizon, yüksek sermayesi ile birlikte önemli harcamalara imza atıyor. İrlanda'nın Dublin kentinde kurulan Fleetmatics, son dönemdeki en önemli yatırımlardan biri olarak dikkat çekiyor. 2.4 milyar dolar karşılığında Verizon tarafından satın alınan telematik şirketi Fleetmatics, veri alışverişi ve uzaktan yönetilen cihaz teknolojisi ile birlikte oldukça önemli bir konu da gelecek vaat ediyor. telematik şirket anlaşmaları içerisinde birkaç ay önce Telogis adında başka bir şirketi bünyesine katmıştı. Şirketin bu konuda yaptığı yatırımlar dikkat çekici bir boyuta ulaştı.

Telekomünikasyon Devi Verizon Yatırımlarıyla Göz Kamaştırıyor

2012 yılında borsaya açılmadan önce toplamda 93 milyon dolar yatırım toplamayı başaran iletişim şirketi Amerika Birleşik Devletleri'nde de çok önemli bir pazarı temsil ediyor. Telematik konusunda şirketin yapmış olduğu yatırımlar, bu konudaki projelerin daha geniş tabana yayılacağını gösteriyor. Firmanın satın aldığı Fleetmatics ise yaklaşık 37 bin müşterisi ve 737 bin abonesi ile dikkat çekiyor. 1200 çalışanı bulunan ve 101 milyardan fazla veri noktası toplamasıyla dikkat çeken Fleetmatics, aslında oldukça iyi bir alışverişin göstergesi olabilir. Para harcama konusunda oldukça cömert olan ve yatırımlarıyla göz kamaştıran Verizon şirketi, daha şimdiden borsa değerini % 40 oranında artırmış görünüyor.

İletişim teknolojisi, son yıllarda yatırımların en çok yapıldığı sektörleri gösteriyor. Telekomünikasyon ve telematik, geleceği olan konulardan bazıları. Amerika'nın yatırımları ile göz kamaştıran şirketi Verizon ise daha geniş tabana yayılması çalışmalarını yeni yatırımlarla süslüyor ve insanların dikkatini bu yöne çekmeye devam ediyor. Son yıllarda yaptığı atılım ve gelişim çalışmaları ile birlikte Kuzey Amerika pazar lideri olan bu muazzam şirket, aslında yatırım konusunda son derece isabetli kararlar alıyor. Her ne kadar milyar dolar seviyesindeki masraflar göze çarpsa da bu yatırımların, şirketin borsadaki değerini artırması bile, firmaya kazanç olarak yansıyan geri dönüşümü gösteriyor.





PAYLAŞ