Verizon, Kuantum Kriptoloji aracılığıyla güvenli VPN geliştirdi! - Haberler - indir.com

Verizon, Kuantum Kriptoloji aracılığıyla güvenli VPN geliştirdi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-02 20:30:02
Editör : B. Deniz Yaylacı
Kategori : Teknoloji

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok kurum, kuruluşun yanında internet kullanıcıları da internet bağlantılarının güvenliğini sağlamak için VPN kullanmayı tercih ediyor. Bu güvenliği sağlamak için birçok özel sanal ağlar yani VPN'lerin tercih edildiği görülüyor. VPN'ler internet bağlantısını yeniden oluşturarak, başka bir ağa şifreli protokoller ile birlikte bağlayarak güvenli bir bağlantı oluşturuyor. Bununla birlikte bilinen birçok VPN bilindik şifreleme algoritmaları ile çalışıyor.  Bu güvenli bağlantı günümüz internet teknolojileri için yeterli olsa da kuantum bilgisayarların kullanıma hazır hale gelmesiyle birlikte yetersiz hale gelecek.  Bu durumu ifade etmek gerekirse, günümüzde en güçlü şifreleme algoritmalarıyla şifrelenen verinin çözülmesi en güçlü bilgisayarlar tarafından bile yıllar sonra çözülürken, kuantum bilgisayarların yeterli seviyeye gelmesiyle birlikte bu işlemler sadece birkaç dakika sürecek.  Bu sebeple de şu anki algoritmaların veri koruması ve izlenememesi açısından yeterli olmayacağı biliniyor. 

                                 

Verizon, Yahoo'yu 4,8 Milyar Dolara Satın AlıyorVerizon, Yahoo'yu 4,8 Milyar Dolara Satın Alıyor

Verizon, Kuantum Kriptoloji ile güvenli VPN geliştirdi

Telekomünikasyon devi olarak bilinen Verizon ise bu durumu çözmek için kuantum sonrası kriptoloji teknikleriyle birlikte günümüzde kullanılabilecek yeni bir VPN teknolojisiyle karşımıza çıktığını duyurdu. Bununla  birlikte yapılan testlerin başarılı gitmesiyle birlikte kuantum bilgisayarlara sahip olmasak bile onlara karşı güvenliği sağlayacak bir teknolojiye sahip olabileceğiz. Yapılan bu deney ile İngiltere, Londra laboratuvarından ve ABD Virginia Ashburn arasında güvenli VPN ile iletişim sağlanabildiği belirtiliyor. 

                              

 

Bununla birlikte bu deney sadece VPN teknolojisi değil aynı zamanda kuantum sonrası kriptoloji tekniğinin geliştiği bir teknoloji olarak nitelendiriliyor. Verizon bu konuda başarılı olursa birçok şirket ve kuruluşun ilgisini çekerek, başarılı olacağı düşünülüyor. 


Verizon Telematik Şirketi FleetMatics'i 2.4 Milyar Dolara Satın AlıyorVerizon Telematik Şirketi FleetMatics'i 2.4 Milyar Dolara Satın Alıyor

PAYLAŞ