Veri politikasını güncelleyen Twitter kullanıcı verilerini satacak! - Haberler - indir.com

Veri politikasını güncelleyen Twitter kullanıcı verilerini satacak!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-09 18:31:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Koronavirüs nedeniyle ciddi bir akış olan platformlar arasında olan Twitter veri politikasında köklü bir değişikliğe gitti. Artık şirket kullanıcı verilerini iş ortaklarıyla paylaşacak.

Çin’in Wuhan kentinde başlayan koronavirüs salgını artık tüm dünyanın gündemi haline gelmiş bulunuyor. hal böyle olunca Twitter gibi anlık haber akışının olduğu platformlarında kullanımı ciddi bir yoğunluk kazanmış durumda. Uzun süre sonra ciddi bir akış alan Twitter ise veri paylaşım politikasını yeniden düzenledi. Konuyla ilgili remi açıklama yapan şirket kullanıcı verilerini iş ortaklarına satacağını belirtti.

Twitter sahte tweetleri kaldırmak için harekete geçti!Twitter sahte tweetleri kaldırmak için harekete geçti!

Son güncellemeyle “Mobil uygulama reklamlarını kontrol etme” özelliğini sunacak olan şirket bu özellikle birlikte kullanıcı verilerini kontrol ederek, kullanıcılara özel reklamlar da gösterebilecek. Bu noktada Twitter’a pazarlama konusunda yardımcı olmak isteyen kullanıcılarda istekleri doğrultusunda verilerini kapatıp açabilecekler.

Twitter konuşmaları takip etmeyi kolaylaştıracak yeni bir güncelleme yayınladı

Şirketin almış olduğu bu kararın henüz kullanıcılar açısından olumlu mu yoksa olumsuz bir etkiye mi sahip olacağı bilinmiyor. Ancak Twitter’ın bu konuda kullanıcılarına diğer platformların sunmadığı bir ayrıcalık sunduğunu da belirtmek gerek. Örneğin Google ve Facebook gibi teknoloji devleri her yıl binlerce kullanıcının verilerini izinsiz bir şekilde reklam verenlere satarken, Twitter bu noktada seçimi kullanıcılarına bırakmayı tercih ediyor.

Şirketin bu kararı almasının nedenlerinden biri de kullanıcı akışının artmasına rağmen reklam veren şirketlerin koronavirüs salgını nedeniyle ciddi anlamda zarar etmiş olmalarından kaynaklanıyor. Bu zarar şirketlerin reklam bütçelerinde ciddi kısıtlamalara gitmesine neden oluyor ve artık reklam verenler potansiyel kullanıcılarla buluşmaya daha çok önem veriyor.

Tabi bu noktada önemli olan bir diğer konuda Twitter’ın izin veren kullanıcıların verilerini ne ölçüde ortaklarının erişimine sunacağı. Henüz bu konun detayları hakkında bir açıklama yapmayan şirketin önümüzdeki günlerde daha detaylı bir bilgilendirme yapması bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Twitter Türkiye’yi hedef alan hesapları siliyor!Twitter Türkiye’yi hedef alan hesapları siliyor!
Twitter'da 'Konuma göre içerik' dönemi başlıyorTwitter'da 'Konuma göre içerik' dönemi başlıyor

PAYLAŞ