Veri gizliliğiyle gündemde olan Trendyol'dan resmi açıklama - Haberler - indir.com

Veri gizliliğiyle gündemde olan Trendyol'dan resmi açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-21 11:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dün akşam saatlerine doğru sosyal medyada Trendyol’un kullanıcılarının kart bilgilerinin çalındığına dair iddialar dolanmaya başladı. Kullanıcılarda bir panik etkisi yaratan bu iddialara karılık Trendyol’dan resmi açıklama geldi.

Ülkemizin en büyük E-ticaret platformları arasında olan Trendyol kullanıcılarına ödeme kolaylığı sağlamak adına kart bilgilerini sisteme kaydediyor. Bu sayede sepete eklediğiniz bir ürünü satın almak için defalarca kart bilgilerinizi girmeye gerek kalmıyor. Ancak bu gibi özellikler zaman zaman siber saldırıların odağında kalabiliyor. Dün sosyal medya ortaya atılan iddialarda bu konuyla ilgiliydi. İddialara göre Trendyol, hackerların hedefi haline geldi ve gerçekleştirilen saldırıcı sonucu kullanıcılarının kredi kartı bilgilerini çaldırdı. Bu iddiaların ortaya atılmasıyla birlikte bazı kullanıcılar bu durumdan dolayı Trendyol’a tepki gösterirken, bazı kullanıcılar ise kart bilgilerinin üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda neler yapılması gerektiğiyle ilgili araştırmalar yaparak bu konudaki endişelerini dile getirdi. Söz konusu iddialar hakkında kayıtsız kalmayan Trendyol resmi açıklama da bulundu.

Trendyol sosyal medyadaki iddialar hakkında açıklama yaptı

ün resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan platform, söz konusu iddialarla ilgili paylaşım yapan kullanıcılara yanıt vererek, böyle bir olayın olmadığını aktardı. Platformun altyapılarının uluslararası standartlarda korunduğunun altını çizen yetkililer, herhangi bir güvenlik ihlalinin meydana gelmediği “Merhaba, müşterilerimizin kart bilgilerine ulaşıldığı yönündeki iddialar doğru değildir. Uluslararası standartlarda korunan sistemizde herhangi bir güvenlik açığı oluşmamıştır. Her zaman olduğu gibi güvenle alışveriş yapmaya devam edebilirsiniz.” sözleriyle açıkladı.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ