Veri aktarım hızını arttıracak Thunderbolt 4 geliyor - Haberler - indir.com

Veri aktarım hızını arttıracak Thunderbolt 4 geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-09 12:50:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknolojinin bir yeni ürünü ile daha karşılaşıyoruz. USB Tip-C kabloları ya da özel kablolar üzerinden 40 Gbps seviyelerine kadar aktarım hızları sunmayı başaran Thunderbolt teknolojisi dördüncü nesile geçiş yapmak adına hazırlanıyor. Maliyetli olduğun için henüz yayın kullanıma geçemeyen Thunderbolt teknolojisi her geçen gün daha da gelişmeye devam ediyor. Kısa bir süre önce Thunderbolt 3 teknolojisini açık kaynak şekline getirecek olan USB 4.0 standardında temel olarak kullanılması sağlanan Intel, CES 2020 etkinliğinde yeni nesil içeriklerde doğrulandı. 

Thunderbolt 4 neler sunacak?

Thunderbolt 4 adlı ile karşımıza çıkan bu yeni teknoloji üzerine çalışmalar hızla halen devam ediyor. Konu ile ilgili Intel henüz resmi bir açıklamada bulunmadı fakat yakın zaman içerisinde teknolojinin son halini alacağını söylemekte fayda vardır. Thunderbolt 4 şeklinde karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yeni teknoloji son derece yenilikçi yapısı ile adından söz ettirecek gibi gözüküyor. 

Inte'in en hızlı işlemcisi Intel i9-9900KS fiyatı ve özellikleriInte'in en hızlı işlemcisi Intel i9-9900KS fiyatı ve özellikleri

Thunderbolt 4 adlı bu teknoloji USB 3.2 Gen 2 bağlantısı üzerine 4 kat daha hızlı bir performans sunuyor. USB 3.2 Gen 2 teknolojisi hali hazırda 10 Gbps hız seviyesinde olduğu için Thunderbolt 4 muhtemelen 40 Gbps seviyelerinde olacak. Intel şirketinin yeni nesil ürünlerin hızların artırmak yerine fonksiyonellik anlamında daha yani çalışmalar yaparak gelişim sağlayacakları tahmin ediliyor. Söz konusu bu teknoloji bu yıl sonuna doğru Tiger Lake işlemcilerinde kendisine yer bulacak gibi gözüküyor. 

 


Apple ve Intel ortak patent davası açtıApple ve Intel ortak patent davası açtı
Apple, Intel'in mobil modem departmanını satın aldıApple, Intel'in mobil modem departmanını satın aldı
Intel Core i9'un 10 çekirdekli işlemcisinin çıkış tarihi sızdırıldıIntel Core i9'un 10 çekirdekli işlemcisinin çıkış tarihi sızdırıldı

PAYLAŞ