Venezuela Menşeili Kripto Para Petro Satışa Çıkıyor - Haberler - indir.com

Venezuela Menşeili Kripto Para Petro Satışa Çıkıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-31 10:00:00
Editör : Elif Keskin
Kategori : Teknoloji

Son yılların trendlerin Kripto para sektörü istikrarlı büyümesine devam ediyor. Üstelik artık ülkelerin de bu konuda girişimleri oluyor. Kripto para için yeni hamle Venezuela'dan geldi.  Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro , kendi kripto paraları Petro'yu satacaklarını 2017 yılının sonunda duyurmuştu. Yapılan açıklamada Venezuela hükümetinin Washington yönetiminin yarattığı finansal ablukaya karşı bu tarz bir girişimde bulunduğu belirtilmişti. 

Venezuela'nın ekonomiden sorumlu başkan yardımcısı Tareck El Aissami VTV kanalının canlı yayınında kripto para Petro ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 29 Ekim tarihinde satışa çıkacak olan Petro,  dolar, avro ya da yuan gibi çevrilebilir dövizlerin yanı sıra Bitcoin, Ethereum ve Nem'in de aralarında olduğu pek çok dijital para birimiyle de satın alınabilecek. Petro satın alan tüm kullanıcıların da kayıt tutanaklarına göre sertifikaları gönderilecek. 
 
Belirtilen tüm Petro işlemleri, resmi web sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecek.  Tareck El Aissami  tarafından yapılan açıklamaya göre satış işleminin aktif edilmesinin ardından Kasım ayında kullanıcılara birikim ve ödeme gibi seçenekler de sunulacak.  


Hükümet de Petro Kullanabilir

Yapılan açıklamaya göre Venezuela hükümeti yeni kripto para Petro ile ödeme yapmaya muktedir bir hale geldi. Bugüne kadar Petro ile 500 milyon doları aşkın ödeme kontratı imzalandığı belirtiliyor. Bu sebeple, Venezuela hükümeti ülkedeki ulusal ve uluslararası firmalara da Petro kullanma çağrısı yapıyor.

Her iki kişiden biri kripto para istiyorHer iki kişiden biri kripto para istiyor



Kripto para gündemi, ABD piyasasını olumsuz yönde etkilediKripto para gündemi, ABD piyasasını olumsuz yönde etkiledi
BtcTurk, Dünyadaki En Güvenli İlk 10 Kripto Para Alım Satım Platformu ArasındaBtcTurk, Dünyadaki En Güvenli İlk 10 Kripto Para Alım Satım Platformu Arasında
IMF'in Açıklaması Kripto Para Piyasasında Düşüşe Yol AçtıIMF'in Açıklaması Kripto Para Piyasasında Düşüşe Yol Açtı

Bitcoin As Explained by A.I.


PAYLAŞ