ve iOS 15 çıkıyor! - Haberler - indir.com

ve iOS 15 çıkıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-20 17:30:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple tarafından geliştirilen iOS 15 güncellemesi, 20 Eylül tarihi itibariyle piyasaya sunulacak. Yeni güncellemede yer alacak özellikler, iPhone'larda yepyeni bir deneyimin yaşanmasını sağlayacak.

Apple, iOS 15 için 20 Eylül tarihi itibariyle kademeli bir şekilde güncellemeleri cihazlara göndermeye başlayacak. 20 Eylül Pazartesi günü itibariyle yeni güncellemenin sunulacağını duyuran Apple, güncelleme alacak telefonlarda pek çok farklı işlevsel özelliğin kullanılmasını sağlayacak. İşte iOS 15’te yer alacak ön plana çıkan özellikler.

Gelişmiş FaceTime!

iOS 15’te en büyük değişikliklerden bir tanesi daha işlevsel hale gelen FaceTime’da görülecek. Yenilenen FaceTime ile birlikte kullanıcılar ekran paylaşma özelliğini kullanabilecek. Kullanım sırasında arka planı bulanıklaştırma, önceden görüşme planlama gibi farklı yenilikler de kullanıcıları bekliyor. Özellikle FaceTime kullanan kullanıcılar için yeni güncellemeler büyük bir yenilik ve kolaylık sunabilecek durumda.

Değişen bildirim sistemi

iOS 15 ile birlikte bildirim alanındaki tasarımlar da değiştiriliyor. Kullanıcıları çok daha farklı bir tasarım ile karşılayacak olan Apple, bildirim bölümünde her bildirime özel bir kart tasarımını kullanıyor. Yeni bildirim sekmelerinde uygulama simgeleri ve avatarlar çok daha büyük bir şekilde konumlanıyor. Üstelik kullanıcılar dilerse belirli saatlerde bildirim özeti alma imkânına da sahip

Fotoğraftan metin alma

OCR olarak da adlandırılan yeni özellik sayesinde fotoğraflarda yer alan metinlerin düzenlenebilir bir şekilde alınabilmesi çok daha kolaylaşıyor. Kullanıcılar tek bir tarama işlemi ile birlikte tüm metinleri cihazlara aktarabiliyor.

Gelişmiş not sistemi

Özellikle not almayı seven kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlayacak yeni not sistemi, kullanıcıların notlarını kategorilere göre ayırmasını sağlayabilecek yenilikler ile desteklenmiş durumda.

Güncellenen Apple haritalar

Çoğu bölgede başlangıçta kullanılacak olmasa da Apple haritalar uygulaması yepyeni bir görünüme kavuştu. İnteraktif görünüm sayesinde daha kolay bir şekilde yol desteği sağlayacak olan uygulamalarda köprülerden yol üzerindeki detaylara kadar çok daha fazla veri kullanıcılara aktarılacak. Böylece uygulamadaki işlevsellik çok daha arttırılmış olacak.

Belirtilen ana özelliklerin dışında yazılım sürümleri arasında seçim yapabilme, yenilenen tasarımı ile dikkat çeken hava durumu uygulaması ve arttırılmış gizlilik seçenekleri iOS 15'te ön plana çıkan en büyük yenilikler arasında bulunuyor. pazartesi günü itibariyle başlayacak dağıtımlar sayesinde kullanıcılar iPhone modellerinde yepyeni bir dönem başlatabilecek. 





PAYLAŞ