Valve'nin kurucusu Xbox Series X ve PlayStation 5 arasındaki farkları açıkladı - Haberler - indir.com

Valve'nin kurucusu Xbox Series X ve PlayStation 5 arasındaki farkları açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-29 18:31:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Oyun dünyasının bilinen ve popüler isimlerinden olan Gabe Newell, katılmış olduğu bir TV programında yeni nesil PlayStation 5 ve Xbox Series X arasındaki tercihinin Xbox olduğunu ifade etti. Oyun ve oyunculuk dünyasının en bilinen isimlerinden bir tanesi olan Gabe Newell, vermiş olduğu bir röportajda yeni nesil konsollar arasındaki tercihini açıkladı. Valve’nin kurucu ortağı olan Xbox Series X ve PlayStation 5 arasındaki tercihinin Xbox’tan yana olduğunu belirtti. Yeni Zelanda’daki bir TV programına konuk olan Gabe Newell, gazetecilerden bir tanesinden gelen bu yıl içindeki Xbox Series X ve PlayStation 5 arasında en iyi konsol hangisi sorusu yöneltildi.

Gabe Newell tercihi Xbox oldu

Xbox için 70 oyunun demosu yayımlandıXbox için 70 oyunun demosu yayımlandı

Newell bu noktada "Bu yarışta bir hissem yok. Açıkçası geliştirmelerimizin büyük bir çoğunluğunu PC'ler üzerine yapıyoruz ancak ikisi arasında kesinlikle Xbox'ı tercih ederim" dedi. Ancak Newell’ın bu konudaki net konuşması ve Xbox’ı tercih etmesi oldukça şaşırtıcı duruyor. Newell, daha öncesinde Microsoft’u Windows 8’teki Windows Storu faci olarak eleştirmişti. 1983 ve 1996 yılları arsında Microsoft’ta çalışan Newell ile Epic Games’ten Tim Sweeney’nin buluşmuş olduğu ortak noktalardan birisi Windows Store ve UWP oyunlarına yönelik eleştiriler olmuş oldu. Fakat Newell’ın tam aksine Sweeney, PlayStation 5 ve SSD teknolojisi tarafında yer aldı. Epic Games daha sonra Unreal Engine 5’i PlayStation 5 üzerinde göstermiş ve Epic Games’e 250 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmişti.

Ancak Newell’in Xbox Series X konsolunu övmesi beklenmedik olarak gözükse de, konsol tarafında Sony’nin elinin Microsoft’tan daha güçlü olduğu açık bir şekilde gözüküyor. PlayStation 4 şuan için 100 milyondan fazla satış rakamı ile liderlik durumunda bulunuyor. PS5’in geriye dönük oyun desteğini sunacak olması şirketi bir hayli güçlendiriyor.


Xbox Series X Games Showcase etkinliğinde yayımlanan oyun fragmanlarıXbox Series X Games Showcase etkinliğinde yayımlanan oyun fragmanları
PS5 ve Xbox Series X’e de gelen FIFA21 tanıtım videosu yayınlandıPS5 ve Xbox Series X’e de gelen FIFA21 tanıtım videosu yayınlandı

PAYLAŞ