Valve'nin Half Life 3 açıklamaları oyuncuları hayal kırıklığına uğrattı - Haberler - indir.com

Valve'nin Half Life 3 açıklamaları oyuncuları hayal kırıklığına uğrattı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-13 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Oyun platformu Steam’e dün dahil olan Half-Life:Alyx – Final Hours adlı bir içerik, oyuncuların Valve’nin son 10 yıllık geçmişine ve hamlelerine bakma imkanı tanıyor. İçeriğe göre ise geçtiğimiz dönemlerde iptal edilen projelere de bakmak mümkün oluyor. Bu söz konusu projeler arasında ise Half-Life 3 ve Left 4 Dead 3 gibi yapımlar da bulunuyor. Video oyun pazarının önemli isimlerinden birisi olan Valve, onlarca projenin altına imza atmaya devam ediyor. Söz konusu bu projelerden olan Half-Life serisi ise dünya genelinde oyuncuların sevdiği bir yapım olarak biliniyor. Half-Life ve Half-Life 2 gibi oyunlardan sonra serinin üçüncü oyunu da büyük bir heyecanla bekleniyordu. Ancak Valve, bekleneni yapmadı ve Half-Life: Alyx adlı yeni bir oyunu bir süre önce pazara sunmuştu.

Dün ise Steam’a Geoff Keighley imzalı bir içerik dahil oldu. Bu içerik 18.5 TL’ye satın alınabilirken, Valve’nin son on yıllık süresine detaylı bakılabilmesine olanak sağlıyor. Bu söz konusu içerikte ise Half-Life 3 hakkında oldukça önemli detaylar yer alıyor.

Half Life: Alyx Steam'de VR başlıklı kullanıcı sayısını arttırdıHalf Life: Alyx Steam'de VR başlıklı kullanıcı sayısını arttırdı

Half-Life 3 iptal sebebi belli oldu

Half-Life: Alyx – Fina Hours’ta bulunan bilgilere göre Valve’nin süreç içinde iptal ettiği veya bıraktığı yapımlar da bulunuyor. Valve, yıllar önce Half-Life 3’ü geliştiriyormuş ve iptal etmiş. Bunun sebebi olarak ise Source 2 motorunun bir türlü tamamlanmamış olması bu projenin iptaline sebep olmuş. Oyun sadece 2013—2014 yılları arasında bir yıllık süreçte geliştirilme imkanına sahip olmuş. Diğer yandan tek detaylar bununla kalmazken, Half-Life 2 ve Half-Life Alyx oyunları arasında tam 5 tane Half-Life oyun projesi iptal edilmiş durumda. İptal edilen söz konusu bu oyunlar arasında sanal gerçeklik desteğine sahip olan yapımlar da yer alıyormuş.

Ancak yaşanan sorunlar çözülememiş ve zaman geçtikçe ise projeler iptal edilmiş. Yapılan diğer açıklamalarda ise Left 4 Dead’ın 3.oyunu da geliştirilme aşamasındayken Source 2 motorunun tamamlanmama sebebi ile iptal edilen projeler arasında yer almış. Ekip tarafında ise söz konusu bu oyunun açık dünya oyunu olduğu ve Fas’ta geçecek şekilde ayarlandığını ifade ediyor.


Steam’de Half Life Alyx atölyesi açıldıSteam’de Half Life Alyx atölyesi açıldı
Half-Life: Alyx'in 1.4 güncellemesiyle hatalar giderildiHalf-Life: Alyx'in 1.4 güncellemesiyle hatalar giderildi

PAYLAŞ