Valve'nin de içinde olduğu 5 oyun şirketine AB'den ceza - Haberler - indir.com

Valve'nin de içinde olduğu 5 oyun şirketine AB'den ceza

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-21 11:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Oyun sektörünün başarılı ismi Valve ile beraber 5 farklı oyun şirketi, Avrupa'da belirli bölgeler içerisinde oyun satışlarını kısıtladıkları için toplam 7,8 milyon € (yaklaşık 70 milyon Türk lirası) para cezasına çarptırıldı. 

Avrupa Ekonomik Alanı’nda ‘coğrafi engelleme’ yapan şirketler, Avrupa Komisyonu tarafından ciddi para cezası yaptırımı ile karşı karşıya kaldı. Cezaya çarptırılan 5 şirket ise şu şekilde; Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media ve ZeniMax (Bethesda’nın ana şirketi). Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margrethe Vestage’in yaptığı açıklama ise şu şekilde: “Valve ve beş oyun şirketinin ‘coğrafi engelleme’ uygulamalarına karşı bugün uygulanan yaptırımlar, AB rekabet yasası uyarınca şirketlerin sözleşme ile sınır ötesi satış kısıtlamalarının yasak olduğunu hatırlatıyor. Bu tür uygulamalar, Avrupalı ​​tüketicileri AB Dijital Tek Pazar’ın avantajlarından ve AB’deki en uygun teklif için alışveriş yapma fırsatından mahrum ediyor.”

Valve'den Half-Life tutkunlarını sevindiren açıklama!Valve'den Half-Life tutkunlarını sevindiren açıklama!

Coğrafya engelleme uygulamaları spor, simülasyon ve aksiyon o0yunları da içinde olmak üzere farklı türlerde yaklaşık olarak sadece 100 bilgisayar oyunu ile ilgilidir. Avrupa Komisyonu, coğrafi engellemenin Çekya, Polonya, Macaristan, Romanya, Slovakya, Estonya, Letonya ve Litvanya dışında uygulandığını belirtiyor. Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media ve ZeniMax şirketleri kural ihlallerini açıkça kabul ederek, komisyon ile iş birliği içerisinde hareket etti. Söz konusu bu iş birliği sebebiyle de cezaya çarptırılan %10 ve %15 gibi bir indirime gidildi.

Valve ve diğer şirketler ne kadar cezaya çarptırıldı?

Yine oyun dünyasının sıkça adından söz ettiren platformu Steam ise suçlamaları reddederek komisyon ile iş birliği yoluna gitti ve 1.6 milyon €’nun üstünde para cezası ile karşı karşıya kaldı. Steam ve bu para cezasına çarptırılan 5 şirketten herhangi biri konuyu isterlerse mahkemelere götürebilir ve tazminat talep edebilir. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadardır. 


Valve'nin Half Life 3 açıklamaları oyuncuları hayal kırıklığına uğrattıValve'nin Half Life 3 açıklamaları oyuncuları hayal kırıklığına uğrattı
Valve'nin kurucusu Xbox Series X ve PlayStation 5 arasındaki farkları açıkladıValve'nin kurucusu Xbox Series X ve PlayStation 5 arasındaki farkları açıkladı
Valve Steam'deki büyük bir güvenlik açığını kapattıValve Steam'deki büyük bir güvenlik açığını kapattı

PAYLAŞ