Valve'dan, taşınabilir oyun konsolu geliyor - Haberler - indir.com

Valve'dan, taşınabilir oyun konsolu geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-26 20:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Valve'ın Nintendo Switch'e rakip olma özelliğine sahip olan yeni taşınabilir oyun konsolu geliştirdiğinin bilgisini aktardı. Üstelik söz konusu bu oyun konsolunun Steam, kodlarında yer alan kod adı da belli olmuş durumdadır. SteamPal adlı bu cihaz, Steam PC oyunlarının pek çoğunu çalıştırma özelliğine sahip olacak. 

Dünyanın en popüler çevrimiçi oyun mağazası olarak adından söz ettiren Steam'in sahibi olan video oyun ve donanım stüdyosu olan Steam'in sahibi olan vieo oyun ve donanım stüdyosu Valve, Nintendo Switch iğle benzerlik gösteren yeni bir oyun konsolu üzerinde çalışıyor olabilir. Konuyla ilgili olarak aktarılan bilgilere göre Linux üzerine inşa edilecek olan Valve, taşınabilir oyun konsolunda Steam PC platformundaki pek çok oyunu kusursuz bir şekilde oynamak mümkün olacak. Şu an için söz konusu bu taşınabilir oyun konsolunun adı bilinmiyor ancak Steam'in kaynak kodları arasında yerleştirilen "SteamPal" adlı yeni bir cihazın söz konusu taşınabilir oyun konsolu olabileceği dile getiriliyor. Bir mobil platform üzerinde inşa edilecek olan bu cihazın donanımı için NVIDIA yerine Intel ya da AMD ile işbirliği içerisinde hareket edeceği düşünülüyor. Öyle ki şu ana kadar piyasada yerini alan oyun konsolları da bu iki şirket iş birliği yapacak. 

Nvidia bir çok ekran kartına driver desteğini kesiyorNvidia bir çok ekran kartına driver desteğini kesiyor

Arstechnica tarafından aktarılan bilgilere göre Steam'in taşınabilir olma özelliğine sahip oyun konsolu, Nintendo Switch'ten daha geniş bir oyun konsolu olarak sunulacak. Cihaz, standart bir QWERTY klavye ile gelmiyor olsa da bir oyun kolundaki tüm kontrol tuşlarına, bir çift ana analog çubuğa ve harici bir dokunmatik yüzeye de sahip olacaklar. SteamPal şu an için prototip aşamasında olduğu için cihazda bulunan tüm özellikler nihai sürümde değişmiş olabilir. Hatta eklemek gerekirse; ekran boyutu, batarya boyutu, ekran çözünürlüğü, depolama kapasitesi gibi kullanıcıları en fazla alakadar eden özelliklerine dair şu an için neredeyse herhangi bir bilgi mevcut değildir. SteamPal ile ilgili olarak elde edilen en önemli bilgilerden biri de, ISB Type-C üzerinden görüntü aktarma özelliğine sahip olması ve bu sayede de adeta bir oyun bilgisayarı gibi kullanılabilecek olmadır. Değerlendirmek gerekirse Valve'ın SteamPal için Microsoft ile anlaşma ve Windows işlerim sistemini tercih etme ihtimalleri de bulunuyor. Fakat her bir cihaz için Windows lisans ücreti ödemek maliyeti önemli düzeyde artıracağından Linux tabanlı bir yazılım tercih etmek cihazı ulaşılabilir kılmak adına çok daha doğru bir tercih olabilir. Şu an için konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler sadece bu kadardır. 

 


Samsung televizyonlarda kullandığı işletim sistemini değiştirebilirSamsung televizyonlarda kullandığı işletim sistemini değiştirebilir
Netflix, Steam'e rakip olabilir!Netflix, Steam'e rakip olabilir!
YouTube artık her içerikte reklam gösterecekYouTube artık her içerikte reklam gösterecek

PAYLAŞ