Valve, Steam üzerinden 10K 360 derece videoya hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Valve, Steam üzerinden 10K 360 derece videoya hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-10-25 10:15:03
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Oyun

Valve yeni bir hazırlık içerisinde olduğunu duyurdu. Valve, 8K ve 10K çözünürlüğünde 360 derecelik videoları, HTC Vive ve Oculus Rift gibi cihazlardan, 1080p Streamle aynı bant genişliğinde sunacağı yönünde bilgi verdi.

Valve geçtiğimiz günlerde bir etkinlik gerçekleştirmişti. Steam Dev Days adlı etkinlikte Valve, video stream serivsleri Pexvana ve Akamai ile birlikte uyarlamalı 360 derecelik videoları 8K ve 10K çözünürlükte 1080p ile aynı bant genişliğinde sunacaklarına dair bilgiler verdi. 10K çözünürlük desteği için, Pexvana'nın 10K'ya kadar uzanan çözünürlük desteğinden yararlanılacak. Bu çalışmada kullanıcılar sadece baktığı yöndeki görüntüyü stream edebilecek ve bant genişliğinden tasarruf edebilecekler.

Valve kullanıcılarına 8K ve 10K çözünürlüğünde 360 derecelik video imkanı sunmak için hazırlık içerisinde olduklarını, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri Steam Dev Days etkinliğinde söylediler. Paxvana'nın uyarlamalı 10K'ya kadar çözünürlük desteği sunan teknolojisi sayesinde kullanıcılara bu imkan tanınacak. Road to VR tarafından video servisi için kullanıcının baktığı yöne uyarlamalı bitrate şeklinde tanımlanan teknoloji, kullanıcıların baktığı yöndeki görüntüyü stream etmelerini ve bant genişliğinde tasarruf etmelerini sağlıyor. Road to VR'ın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, başınızı bir yöne çevirdiğinizde, o yöndeki görüntünün bant genişliğinin arttığını söylüyor. Bu durumun yüksek kaliteyi vermeyi amaçladığını da söylüyor. Diğer bölgelerdeki akış duruyor ve kalitesi de düşüyor. Bu teknolojiyi deneyimleyenler, kalitenin yüksek derecede olduğunu söylüyorlar. Ufak tefek var olan bazı hataların ise, ilerleyen zamanlarda düzeltileceği düşünülüyor.

Valve VR hakkında araştırmacılar olumlu yorumlarda bulunuyorlar. Söylediklerine göre, Valve VR kendisini geliştirme konusunda doğru yolda ilerliyor.

 





PAYLAŞ