Valve, Steam içerisinde sahte oyunları ayırabilecek - Haberler - indir.com

Valve, Steam içerisinde sahte oyunları ayırabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-06 19:15:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

En büyük oyun platformlarından biri olan Steam, oyuncuların en uğrak platformları arasında yer alıyor. Platform içerisinde neredeyse bütün oyunlar yer alıyor.  Bu oyunlarla alakalı zaman zaman sıkıntı yaşanabiliyor. Birçok oyuncu, Steam platfromunu kullanarak oldukça kalitesiz, tanıtımı yanıltıcı, sadece kolay para kazanmak için geliştirilen oyunların, platforma eklendiğini biliyor. Steam de bu konudan oldukça muzdarip. Özellikle PC oyuncuları bu sorunu daha çok yaşayanlar arasında. Bu noktada hem platformun hem de oyuncuların yaşadığı bu probleme çözüm Valve'den geliyor. Valve, Steam üzerinde yapacağı değişikliklerle beraber, platformda yer alan sahte oyunların geri planda kalmasını ve öne hiçbir zaman çıkmamasını sağlayacak.

Valve tarafından yapılan değişiklik sonrasında, oyun severler sahte oyunları seçmek konusunda biraz daha şanslı olabilecekler. İki Youtube içerik üreticisinin Valve'yi ziyaret etmesi sonucunda, bu bilgiler elde edildi. Platformda bir takım değişiklikler yapılacağı ve bu değişikliklerle beraber bu konunun da çözüleceği söyleniyor. Fakat görsel anlamda değişiklik yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor. Daha önce para tuzağı olan oyunlar ve gerçek oyunlar aynı anda platformda yer alabiliyordu ve oyun severler bunun ayrımını yapamıyordu. Değişiklik sonrasında sahte, para tuzağı olan oyunlar ön planda oyuncuların karşısına çıkmayacak. Filtrelenerek geri plana itilecek.

Bu değişim sebebiyle, zaman zaman gözden kaçan başarılı ve emek verilmiş olan oyunlar da arada kaynayarak geri plana düşmemesi nedeniyle de bir sistem geliştirildi. Steam Explorers adlı sistem sayesinde, az satan oyunlar bir sıraya girecek ve oyuncular bu oyunları sistem üzerinden kontrol edebilecekler. Yine başarılı oyunlar bu sistem üzerinden işaretlenebilecek. Böylece sahte oyunlar ve gerçekten emek verilen oyunların arasındaki ayrım yapılabilmiş olacak. Valve, Steam Curators sisteminde de değişiklik yapacak. Steam Curators sisteminde, videolar ilk 10 listesi yer alabilecek.





PAYLAŞ