Valve Steam Deck'i resmen duyurdu  - Haberler - indir.com

Valve Steam Deck'i resmen duyurdu 

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-16 19:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Nintendo tarafından geliştirilen Switch cihazına karşılık Valve, Steam Deck adını verdiği yeni bir cihaz tanıttı. 

Uzun zamandan beri Valve’nin özel bir cihaz üzerinde çalıştığı ve kısa süre içerisinde mevcut cihazın tanıtılabileceği konuşuluyordu. Şirket tarafından bu konuda herhangi bir açıklama yapılmamış olsa da dün yapılan resmi tanıtım ile birlikte Steam Deck resmen duyuruldu. 16 Temmuz tarihi itibari ile ön siparişlerin alınacağı yeni cihazda, ön sipariş döneminde sipariş veren kullanıcılar 5 dolarlık bir indirim elde edecek.

“AMD ile ortaklık kurduk”

Steam Deck için yapılan tanıtımda Valve cihazın geliştirme süreci ile ilgili detayları aktararak. “Elde oyun için optimize edilmiş Steam Deck'in özel APU'sunu oluşturmak için AMD ile ortaklık kurduk. Cihaz en yeni AAA oyunlarını çok verimli bir güçte çalıştırmak için fazlasıyla yeterli performans sunan Zen 2 + RDNA 2 güç merkezini kullanıyor. “ dedi. Şirketin yeni ürün geliştirmesinde AMD ile ortaklık kurması oldukça dikkat çekici. Yeni cihazda dikkat çeken bir diğer detay ise kullanıcıların Steam hesabı ile cihazda oturum açmasının ardından tüm kütüphanesinin aynı şekilde cihaza gelecek olması ve tüm oyunların desteklenmesi.

Valve Steam Deck özellikleri neler?

Valve Steam Deck, 7 inçlik bir ekran kullanılan el tipi oyun konsolu olarak karşımıza çıkıyor. Üstlerde 2, cihazın arkasında ise 4 düğme bulunuyor. Ön tarafta ise D-pad ve 4 ABXY düğmesi mevcut. Cihazın genel tasarım planı ise şöyle;

7 inçlik ekranda 1280 x 800 çözünürlük destekleniyor. 16 GB RAM ve micro SD desteği de mevcut. USB Type-C özelliği ile bağlantıda kolaylık sunacak olan model, satın alınan modele bağlı olarak 128, 256 ya da 512 GB depolama alanına sahip olacak.

“Tek Batarya İle 1-2 Saatlik Oyun Deneyimi Sunacak”. 

“Steam Deck'in yerleşik 40 watt saatlik bataryası, çoğu oyun için birkaç saatlik oynatma süresi sağlar.” diyerek yeni cihazın oyun konusunda sunacağı desteği anlatan Valve, bu açıklamasıyla biraz hayal kırıklığı yarattı. Bir iki saatlik oyun deneyimi, çok üst düzey oyunlar söz konusu olduğunda çok daha kısalacak. 





PAYLAŞ