Valve Steam Controller yüzünden 4 milyon dolar ceza ödeyecek - Haberler - indir.com

Valve Steam Controller yüzünden 4 milyon dolar ceza ödeyecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-05 22:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Oyun dünyasının başarılı isimlerinden Valve, Steam Controller tasarımı ve üretimi sırasında yapmış olduğu telif ihlali sebebiyle Corsair'e 4 milyon dolarlık tazminat ödeyeceğinin bilgisini verdi. 

Başarılı üreticisi Valve, dünyadaki en büyük online oyun satış platformunun sahibi olarak uzun yıllardır hizmet veriyor. Şirket, Steam sayesinde uzun yıllardır popüler olmayı başaran bir oyun geliştirmemesine karşılık her geçen gün oldukça yüksek gelir elde etmeyi başarıyor. Elbette ki bu durum şirketin yeni şeyler denemesi için engel değildir. ABD merkezli şirket, zaman zaman tüketicilere sunduğu yeni ürünler ile çeşitli denemeler yapıyor. Fakat Valve, henüz bu ürünlerden pek de başarı elde etmiş değildir. Örnek vermek gerekirse şirket geçmişte temel olarak bir bilgisayar olan Linux'un özelleştirilmiş bir versiyonunu çalıştıran bir konsol çıkarmıştır. Benzer bir şekilde yine bir süre önce Valve, Steam Controller adındaki herhangi bir kablosuz oyun kumandasının da tanıtımını gerçekleştirdi. Son derece ilginç bir tasarıma sahip olan Steam Controller, şirketin başına oldukça sorun açtılar. Başlangıç olarak satışlarda oldukça kötü olan ve işin sonunda ise eritmek için ise 5 dolara satışa sunulan kumanda çeşitli sorunların yaşanmasına sebep oldu. Valve Corsair'e karşı kaybetmiş olduğu bir dava sonucunda ise 4 milyon dolar ödeme işlemi gerçekleşecek. 

Valve'nin kurucusu Xbox Series X ve PlayStation 5 arasındaki farkları açıkladıValve'nin kurucusu Xbox Series X ve PlayStation 5 arasındaki farkları açıkladı

Valve Steam Controller sebebiyle 4 milyon dolar ödeme yapacak

ABD merkezli bir oyun şirketi özellikle sıradışı bir dava ile gündem de adından söz ettiriyor. Valve, Steam Controller ile ilk olarak piyasaya çıktığında ise ciddi bir hata ile gündeme geldi. Şirketin kablosuz kontrolcünün gelişimini yaptığı sıralarda bir diğer şirkete ait olan bir patenti ihlal ettiği de gün yüzüne çıktı. Bu konu ile ilgili olarak Valve'ye uyarıda bulunan şirket, Valve satışları durdurmayınca soluğu mahkemede alacak. Şu an için dava sonucu belli olmadan Corsair'e satışı yapılan şirketin bırakmış olduğu yerde davaya Corsair devam etti. 

Konu ile ilgili olarak bugün sonucu belli olan Washington Bölge Mahkemesi, Valve’ın 4 milyon dolar tazminat ödemesine karar verildi. Bu noktada ilginç olan kısım ise söz konusu bu davanın ve tazminatın oldukça kolay bir şekilde kaçınılabilir olmasıdır. Davayı başlatan söz konusu bu şirketin geliştirmiş olduğu teknolojileri hali hazırda Microsoft gibi firmalar tarafından kiralanıyor. Valve'ın bu süreç içerisinde tek yapması gereken şey ise söz konusu firma ile anlaşmaktır. Fakat oyun geliştiricisi, bunu yerine zor yolu seçerek davayı kaybetti. Konuyla ilgili olarak şu an için elde edilen bilgiler bunlarla kısıtlıdır. 

 


Valve Steam'deki büyük bir güvenlik açığını kapattıValve Steam'deki büyük bir güvenlik açığını kapattı
Valve'nin de içinde olduğu 5 oyun şirketine AB'den cezaValve'nin de içinde olduğu 5 oyun şirketine AB'den ceza
Half-Life'ın yayımcısı Valve yeni oyunlar üzerinde çalışıyorHalf-Life'ın yayımcısı Valve yeni oyunlar üzerinde çalışıyor

PAYLAŞ