Valve CS:GO için yeni bir sessize alma modu getiriyor - Haberler - indir.com

Valve CS:GO için yeni bir sessize alma modu getiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-11 22:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Oyun dünyasının başarılı isimlerinden Valve, Steam ile beraber denetleme sistemini geliştirmeye yönelik hareket ediyor. Valve her zaman kullanıcıların rahatsız olduğu durumları göz önünde bulundurur. Yine kullanıcılar tarafından bildirilen şikayetler dahilinde yeni bir hamle yapmaya daha odaklanan Valve, CS:GO için yeni bir karara varmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde küfür eden ya da hakaret içerikli konuşan kişilerin önüne geçiliyor. Küfür eden ya da hareket içerikli konuşan oyuncuları sessize almanın yeni bir yöntemini ortaya koymak adına harekete geçen Valve, bu yenilikle beraber bazı oyuncuları ekarde edecek gibi gözüküyor. 

Valve CS:GO için beğenilecek bir özellik sunmaya hazırlanıyor

Valve oyun esnasında küfür ya da hakaret içerikli durumlardan rahatsız olan oyuncular için yeni bir özellik sunuyor. CS:GO için sunulan sessize alma özelliği sayesinde oyun esnasında rahatsız olduğunuz oyuncuların sesini kapatabilirsiniz. Bildiğiniz üzere online olarak oynanan birçok oyunda oyuncuların yaşı, kültürel bağlantıları ve hatta oyun oynama kabiliyetleri dahi değişkenlik gösteriyor. Tam da bu noktada sizin ve karşınızdaki oyuncunun oyun deneyimi değişkenlik gösteriyor. Bu bağlamda ise bazı oyuncular oyun içinde bulunan sesli sohbet özelliğini kötü amaçla kullanabiliyorlar. Oyun esnasında küfür ya da hakaret gibi durumlar zaman zaman rahatsız edici olabiliyor. 

Valve, yeni Steam kütüphane sayfasını herkes için kullanıma açtıValve, yeni Steam kütüphane sayfasını herkes için kullanıma açtı

Oyuncu oyun esnasında karşı takıma küfür ve hakaret ettiği gibi kendi takım arkadaşlarının da oyun oynama motivasyonunu elbette düşürebilir. Bu kimsenin hoşuna gidecek bir durum değildir. CS:GO oyunu da bahsetmiş olduğumuz senaryonun oynandığı bir tiyatro sahnesini anımsatmıyor değil. Hatta öyle ki Valve şirketinin yakın zaman içerisinde gerçekleşecek olan denetim sistemiyle beraber artık kullanıcıların göndermiş olduğu raporların dikkate alınması oranı da artarak karşılığında ise çeşitli yaptırımlar uygulanacak. Peki söz konusu bu sistemin işleyişi nasıl olacak?

İlk olarak geliştirici şirket Valve, CS:GO oyunu içerisinde küfür içerikli ya da hakaret barındıracak şekilde konuşan bir kişinin ne kadar sayıda raporlandığı tespit edilecek. Bu raporların sayısı hakkında henüz resmi bir açıklamada bulunmayan Valve, kullanıcıların ne zaman uyarılacağının da belli olmadığı söylendi. Yapılan bu incelemeler doğrultusunda Valve, kişinin aynı durumu sürdürmesi halinde o kişiyi tüm kullanıcılara karşı sessize alacağı yeni bir özellik söz konusu olacak. Yani bu özellikle beraber kullanıcı konuşuyor olsa da hiç bir oyuncu onu duymayacak. Bu sayede küfürlü ya da hakaret içerikli sözlere maruz kalmak durumunda kalmayacaklar. Tabi ki bu durumun bir sınırı olacak. Eğer oyuncular o kişinin sesini duymak isterlerse sesi manüel olarak açık hale getirebilecek ve böylelikle sesi duyabilecekler. 

 

 


Üç operatörün ortaklığında 5G teknolojisi İstanbul Havalimanı’nda uygulanacakÜç operatörün ortaklığında 5G teknolojisi İstanbul Havalimanı’nda uygulanacak
Google Chrome'a kafa tutabilecek Android tarayıcı: VivaldiGoogle Chrome'a kafa tutabilecek Android tarayıcı: Vivaldi
Stardew Valley'in satış rakamları 10 milyonu geçtiStardew Valley'in satış rakamları 10 milyonu geçti

PAYLAŞ