Valorant'ın Split haritası yenilendi - Haberler - indir.com

Valorant'ın Split haritası yenilendi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-22 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Riot Games’ın piyasaya sürülen FPS oyunu VALORANT, popüler olma yolunda ilerlemeye devam ediyor. Milyonlarca oyuncuya erişen oyun, her geçen yeni güncellemesi ile beraber yenilikler ve iyileştirmeler alıyor. Oyun için gerçekleştirilen 2.01 yaması ile beraber oyunun popüler haritalarından birisi olan Split haritası güncellendi ve önemli değişiklikler yapıldı. Haritanın yenilenmesini yanı sıra oyundaki çeşitli hatalar da giderildi. VALORANT’a gelen yeni 2.01 yaması Split haritasında ciddi yenilikler getirdi.

Valorant Split B bölgesi yenilikleri

Riot Games Valorant'ı konsollar için test etmeye başladıRiot Games Valorant'ı konsollar için test etmeye başladı

Haritanın B alanındaki garaj bölmesinin giriş bölümü genişletildi. Bu sayede saldıranların B / Garaj bölgesinden B bölgesine girerken hareket etmeleri bir hayli kolaylaşmış oldu. Saldıran takım için geniş bir oyun alanı sunan bu bölümün yeni görünümünü aşağıdan görebilirsiniz.

B bölgesinin içerisinde ise sağdaki kutuya oyuncular Raze bombası yada Jett yetenekleri ile çıkabiliyorlar, köşeye eklenen yeni kutu tüm ajanların o kutu üstüne çıkabileceğini gösteriyor. Eklenen bu yığınlar sayesinde ise savunan taraf dip kısma saklanamamış olacaklar.

B bölgesinin girişinin hemen sağ bölümündeki yığın ile savunanların saklanabileceği alanlar artırılmış oluyor. B bölgesinde saklanabilecek alanlar artırılırken, bu yığın ile taktiksel köşenin dikey düzlem dezavantajları ortaya çıkıyor.

B / Ara Sokak bölümüne bakacak olursak kontrol edilmesi gereken bir alan olan bu kısım ise sadece bir kişinin sığabileceği şekilde daraltılmış durumda.

Split haritası orta bölüm değişiklikleri

Oyunun orta alanı kısmında havalandırma girişinin genişletildiği görülüyor. Bu genişleme ile beraber orta alanın savunması daha zor oluyor.

Orta bölümdeki bir diğer değişiklik ise China bölgesinde oluyor. Bu değişiklik ile daha geniş ve ferah bir alan oyuncuları bekliyor. Haritada yapılan güncelleme ile haritanın genel olarak genişlediğini görüyoruz.

Valorant Split A bölgesi yenilikleri

A / Kule bölgesindeki kapı bölümü genişletilirken, A kule tarafında oynayan oyuncular için zorlaştırılmış oldu. Bu güncelleme ile ayrıca A / rampalar bölümünün kontrolü de zorlaştırıldı.

A Ekranlar bölümündeki pusu noktasında bir duvar eklendi. Bu sayede A/Ekranlar’dan çıkan kişinin işi kolaylaşmış oldu. Artık aynı anda iki alanı kontrol etmek yerine tek tarafa odaklanılabilecek.

Valorant’ın gelen bu 2.01 yaması ile beraber Split haritasında yaşanan değişiklikler bu şekilde karşımıza çıkıyor. Güncelleme ile artık Jett karakteri zayıflatılırken, Dumat Bulutu özelliği 7 saniyeden 4.5 saniye olarak kısaltılmış durumda. Ayrıca yeni yamada rakip takım oyuncusunu arkadaş ekleme olanağı ortadan kaldırılırken, AFK oyunculara veren cezaların daha ciddi olacağı da belirtiliyor.


Valorant rekabetçi modu ertelediValorant rekabetçi modu erteledi
Valorant yakında mobile gelebilirValorant yakında mobile gelebilir

PAYLAŞ