VALORANT’ın resmi çıkış tarihi açıklandı - Haberler - indir.com

VALORANT’ın resmi çıkış tarihi açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-22 22:01:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Oyun

Riot Games'in 5'5 takım oyunu VALORANT'ın çıkış tarihi resmi olarak açıklanmış durumda. Riot Games, oyunun 2 Haziran tarihinden itibaren dünyanın büyük kısmında ücretsiz olarak oynamaya açık olacağını belirtti. 

Riot Games, şu ana kadar hep League of Legends (LOL) le bilinen bir firma oldu. MOBA türünün muhtemelen en popüler örneği olan oyunun dünyası daha sonra çıkan yeni oyunlarla genişledi. Riot Games bir yandan da başka oyunlar geliştirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Epic Games'in bugüne kadar yayımladığı ücretsiz oyunların toplam bedeli açıklandıEpic Games'in bugüne kadar yayımladığı ücretsiz oyunların toplam bedeli açıklandı

Tarihte tek bir oyun yapan ve sonra da piyasadan silinen bir firma olarak geçmek istemeyen Riot Games, VALORANT'tan çok şey bekliyor. Oyun kapalı beta sürecinde de büyük bir ilgi ile karşılanmış ve rekorlar kırmayı başarmıştı. Riot, duruma bakılırsa oldukça iddialı geliyor.

VALORANT, 2 Haziran’da çıkıyor

Riot Games tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklama ile oyunun çıkış tarihinin 2 Haziran olduğu bilgisi resmiyet kazanmış durumda. Oldukça kalabalık bir beta oyuncu grubuna sahip olan VALORANT, tam sürümü ile piyasaya hızlı bir giriş yapma hazırlığında.

Oyun öncelikli olarak her bölgeye açık olmayacak fakat çok büyük sayıda oyuncu oyuna erişim sağlayabilecek. Riot Games'in oyunu ilk aşamada yayınlayacağı bölgeler de Kuzey Amerika, Avrupa, Güney Kore, Brezilya, Okyanusya, Japonya olacak. Yakın zamanda bu ülkelere yenileri de eklenecek.

VALORANT Kıdemli Yapımcısı Anna Donlon, şu açıklamada bulundu:

Amacımız her zaman için VALORANT’ı dünyanın her yerine en hızlı şekilde sunmaktı, bunu da 2 Haziran’da yapabileceğimiz için çok mutlu olduk.

VALORANT, 3 milyon oyuncuyu bulmuştu:

VALORANT, kapalı beta aşamasında iken günde ortalama olarak 3 milyon oyuncuya ev sahipliği yapıyordu. Oyuncuların artan taleplerini yerine getirmek için Riot Games, bu süreçte önceliği sunucuların güçlendirmesine ayırdı. Oyunun yeni sunucu merkezleri arasında Atlanta, Dallas, Londra, Madrid ve Varşova bulunuyor.

Twitch’te VALORANT’ın betası başladığı gün çok ciddi bir ilgi karşımıza çıkmıştı. Platformun canlı yayın izleyici rekorunun zorlandığı o gün, 1,7 milyon seyirci oyundan ilk görüntüleri görmeye çalışıyordu. Twitch’in rekoru, 1,74 milyon seyirciyle League of Legends’ta bulunuyor.



PAYLAŞ